základní část, 20. kolo
27.01.2016 19:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - ADO Den Haag 3:1

Hráči De Graasfchapu v novém roce jasně ukazují, že se již aklimatizovali na tempo Eredivisie po postupu z druhé ligy a nyní podruhé za sebou zvítězili v domácím prostředí. Tentokráte překvapili rozjetý Den Haag a do tabulky si připsali nesmírně cenné tři body po výsledku 3:1. V tuto chvíli jsou sice stále na posledním místě s jedenácti body, ovšem na sedmnáctý Cambuur se dotáhli na rozdíl dvou bodů.

Den Haag se i tak udržel na dvanácté pozici se třiadvaceti body a zatím může být relativně klidný. Hosté se dostali velmi brzy do vedení zásluhou tradičního ostrostřelce Mika Havenaara, avšak domácí zabrali ve druhé polovině druhého poločasu a nakonec třemi góly vývoj otočili. Den Haag šel do vedení v 9. minutě, kdy míč po rohovém kopu z levé strany propadl až na zadní tyč a skluzující Havenaar ho dopravil do sítě, zaznamenal svůj jubilejní 100. kariérní gól ve 100. zápase nizozemské nejvyšší soutěže.

V dalších minutách se hrálo z obou stran vyrovnaně a hosté spíše kontrolovali hubený jednogólový náskok. Po změně stran domácí výrazně přidali a v 50. minutě byli blízko vyrovnání. Po přímém volném kopu vytěsnil gólman Hansen míč s vypětím všech sil před sebe, po následném pasu hlavičkoval nebezpečně Pröpper a strážce Den Haagu tentokráte ukryl balón do náručí. De Graafschap zužitkoval svůj tlak v 69. minutě.

Po hezké kombinaci na levé straně a následném výtečném pasu Smeetse si do předbrankového prostoru naběhl nikým neatakovaný Vincent Vermeij a ve skluzu uklidil balón do branky kolem bezmocného Hansena. Domácí otočili vývoj středečního zápasu o devět minut později. Přihrávka Smeetse z levé strany napříč celým pokutovým územím se dostala k nabíhajícímu Karimovi Tarfimu a ten z první ze čtrnácti metrů ukázkově napálil balón přímo pod břevno.

Za další tři minuty mohlo být znovu vyrovnáno. Po pasu z pravého křídla hlavičkoval pod horní tyčku Beugelsdijk a brankář Jurjus excelentním zákrokem jednoruč vytěsnil míč nad horní tyčku, svůj tým výrazně podržel. V samém závěru hráli hosté na velké riziko a to se jim nakonec vymstilo v první nastavené minutě. Po krásné akci na levém křídle se po horším zpracování opřel do míče Cas Peters a dobře mířenou ranou trefil prostor u levé tyčky, definitivně tak stvrdil překvapivě vítězství svého výběru.

Autor: Viktor Sandev / degraafschap.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Rodí se další kurvič tiketu- Haag??V 15. a 17. kole vyhráli venku vypsaní jako outsideři, ve 20. prohrají vypsaní jako favorité. Co ukážou v příštím kole?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele