základní část, 7. kolo
26.09.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 3:1

Fotbalisté Alkmaaru dosáhli na své druhé ligové vítězství v tomto ročníku a v domácím prostředí dokázali porazit rozjeté Heracles v poměru 3:1, v tabulce se posunuli na jedenácté místo s osmi body. Almelo ztratilo body po pěti vítězných utkáních v řadě za sebou, i tak se prozatím udrželo na druhém místě s patnácti body. Domácí rozhodli o svém vítězství už v úvodní dvacetiminutovce, kdy si vytvořili dvoubrankový náskok.

Českého fanouška může těšit, že o jedinou branku hostů se postaral útočník Jaroslav Navrátil, který nastoupil ve 27. minutě a vsítil svůj první gól v letošním ročníku. Domácí vlétli do utkání jako uragán a už v 8. minutě se mohli dostat do vedení. Krásnou kolmici za obranu obdržel Dabney dos Santos a tvrdou střelou napálil břevno. O sedm minut později se mohlo AZ radovat z vedoucí trefy zásluhou Markuse Henriksena.

Ten zakončil nádhernou přízemní kombinaci na hranici pokutového území a po přihrávce z pravé strany pohodlně zakončoval do odkryté svatyně. Vedení Alkmaaru navýšil o dvě minuty později Jeffrey Gouweleeuw, který po skvěle zahraném kopu z levé strany vběhl do brankového území a prudkou hlavičkou nedal Castrovi žádnou šanci na úspěch. Domácí dokázali zahrozit v první půli ještě dvakrát a to shodně až ve třetí nastavené minutě.

Nejprve se před Castrem zjevil Henriksen a hostující strážce vytáhl parádní zákrok, poté selhal před gólmanem Heraclesu taktéž Janssen a zblízka vypálil až na tribunu. Zhruba deset minut po přestávce přešel přes obránce Muamer Tankovič a dokonce propálil Castra, nicméně míč ještě dokázal odkopnout do bezpečí vracející se te Wierik. Za dalších deset minut znovu směřoval míč do branky, nicméně na brankové čáře famózně zasáhl obránce Droste.

Tanovič se znovu ozval přesně v polovině druhé půle, jeho nebezpečnou střelu zneškodnil vynikajícím způsobem Castro. Hostům svitla naděje na bodový zisk zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy si Navrátil naběhl do brankového území po pasu Gladona z pravé strany a z první bez problémů rozvlnil síť - 2:1.

Nicméně Alkmaaru vrátil dvougólové vedení Tankovič v 81. minutě. Ten dostal přihrávku na levou stranu, skvělou kličkou do středu šestnáctky se zbavil protihráče a poté technickou střelou po zemi zamířil přesně k pravé tyči. Vedení domácího celku mohl v první nastavené minutě ještě navýšit střídající Haye, jeho dobrý pokus ale orazítkoval levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele