základní část, 15. kolo
04.12.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 0:1

Hráči Alkmaaru nezvládli ani další ligové utkání s Den Haagem a v domácím prostředí mu podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1. O jedinou branku utkání se postaral Danny Bakker už v 9. minutě. Favorit zápasu měl sice větší procentuální držení míče, nicméně více střel i vyložených příležitostí vyprodukovali hosté. AZ zatím zůstává v tabulce na desátém místě s osmnácti body, Den Haag se posunul na dvanáctou příčku se šestnácti body.

Hosté se prosadili ze své první vážnější akce po necelých deseti minutách hry. Po centru z pravé strany se balón odrazil k volnému Bakkerovi a ten vystřelil z patnácti metrů, jeho tečovaný pokus zapadl do protipohybu gólmana Coutinha k pravé tyči. O tři minuty později mohl vyrovnat El Hamdaoui, jenže před gólmanem Hansenem podklouzl a míč mu ve vyložené pozici utekl za brankovou čáru.

Po necelých dvaceti minutách hry se poprvé ozval nejlepší střelec hostů Havenaar. Japonský útočník hlavičkoval prudce z hranice brankového území, nicméně Coutinho si připsal na konto skvělý zásah. Domácí gólman znovu podržel svůj tým přesně v polovině prvního dějství. Po skvělé kolmici za obranu vstřelil k bližší tyči rozběhnutý Alberg, nicméně Coutinho byl u své tyče včas a balón zkrotil.

V první nastavené minutě úvodního poločasu napřáhl ke střele z velké vzdálenosti obránce van der Linden a zamířil jen těsně vedle levé tyče. Kuriózní situace nastala po necelé hodině hry, kdy musel být duel přerušen kvůli nezvyklé návštěvě kočky. Ta proběhla přes celé hřiště podél levé postranní čáry a rozhodně byla rychlejší než všichni zúčastnění aktéři. Definitivně rozhodnuto mohlo být v 70. minutě.

Z přímého volného kopu z hranice šestnáctky vypálil velmi tvrdě Alberg a Coutinho reflexivně míč vyrazil. Stejný hráč zahrozil z podobné vzdálenosti o sedm minut později, nicméně strážce AZ si i tentokráte nadvakrát poradil. Za dalších sedm minut byla k vidění poslední větší možnost zápasu a dostal se do ní Alkmaar. Ze standardní situace vystřelil aktivní van der Linden a Hansen se musel vytáhnout s famózním zákrokem.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Absence důležitých obránců je hodně nepříjemný, doufám v to, že stejně vyhrajeme 2:1 AZ voor altijd in mijn hart!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele