základní část, 16. kolo
12.12.2015 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Willem II 1:1

Bez zraněného Mika Havenaara, nejlepšího střelce Den Haagu, se domácím nepodařilo v souboji o záchranu porazit Willem II. ADO sice vedl po poločase zásluhou Kevina Jansena, soupeř však dokázal po přestávce srovnat díky proměněné penaltě Nicka van der Veldena. Utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou.

To, co kouč Henk Fräser taktně avizoval už před zápasem, se nakonec stalo skutečností. Havenaara, jehož trápí poraněná žebra, nahradil v útoku Korte, jenž stále na jakoukoli vstřelenou branku ještě čeká. V ofenzívě pak operoval po boku Duplana a Schakena, který se do sestavy vrátil po zranění.

Zápas hodně ovlivňoval silný vítr, který hráčům v mnoha případech zkomplikoval život. Například i domácímu brankáři Hansenovi, jenž nakonec míč se štěstím vyrazil alespoň do zámezí. Jinak se diváci v první půlhodině nějaké vyloženější šance nedočkali. Vlastně až trefa Jansena z 33. minuty stojí za zmínku.

Duplan posunul míč blíže do středu na svého spoluhráče, který z hranice šestnáctky napřáhl a tečovaný pokus nakonec skončil přesně u vzdálenější tyčky. Párkrát se ještě Den Haag snažil prosadit z dálky, nicméně ani jednou neuspěl. Pár minut po obrátce mohl náskok navýšit ze dvou hodně slibných možností.

Wormgoor však svou hlavičku nedokázal usměrnit tam, kam by si přestavoval, a Baker po něm rovněž nezamířil přesně. V 54. minutě naopak na druhé straně udeřil Willem II. Malone zatáhl za dres ve vápně pronikajícího Andersena, a protože se jednalo zároveň o zmaření vyložené brankové příležitosti, musela následovat červená karta a pokutový kop.

K exekuci se postavil van der Velden, a i když Hansen vystihl směr jeho střely, gólu zabránit nedokázal. Do konce střetnutí zahrozily oba dva týmy už jednou. Schakenův pokus však dokázal zlikvidovat Lamprou, zatímco střídající slovenský forvard Nemec z blízkosti zakončoval jen hodně slabě.

Autor: Patrik Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hag udělal doma Feynord poté remizoval s Arnheimem.Hrozí ted dvoječka? Snad ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele