základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 1:1

Spravedlivou remízou 1:1 zakončil Den Haag a Heerenveen tuhle sezónu ve vzájemném zápase. Domácí se ujali vedení v první půli zásluhou proměněné penalty Mika Havenaara, hosty, kteří se museli na hřišti obejít bez zraněného kapitána van den Berga, spasil nakonec šest minut po obrátce nejlepší střelec týmu Mitchell te Vrede.

Jako by loučící se trenér Foppe de Haan mluvil před utkáním jen do větru. I když své svěřence před utkáním upozorňoval na nebezpečí jménem Havenaar, větší pozor si na něj fríský celek zkrátka nedával. V první půlhodině se Japonec ocitl ve třech šancích a hned ve dvou případech musel zasahovat brankář Mulder.

Ve 31. minutě se Den Haag ujal vedení. Cavlan přidržel ve vápně Havenaara, sudí Blom neváhal nařídit pokutový kop a sám postižený se ujal exekuce. Svou střelu poslal po zemi k tyči, a i když si Mulder na balón sáhl, katastrofě nezabránil. Penalta se letos proti Heerenveenu kopala už podesáté v sezóně, což je nejvyšší číslo Eredivisie.

Hosté toho v první půli směrem dopředu moc nepředvedli, pouze Slagveer dokázal nějakým způsobem otestovat připravenost gólmana Hansena. Nicméně v 51. minutě se de Haanovu mužstvu podařilo vyrovnat. Marzo přistrčil míč na Slagveera, ten přetáhl centr z pravé strany až na zadní tyč, kde pohodlně skóroval Te Vrede.

O pár minut později se Heerenveen radoval ze vstřelené branky předčasně, protože Te Vrede se během zakončení ocitl v ofsajdu. V závěru mohl ještě udeřit střídající van der Heijden, jenž moc hezky namířil svou hlavičku pod břevno Muldera, hostující muž v rukavicích ovšem vytasil fantastický zákrok a míč vyrazil nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele