základní část, 13. kolo
22.11.2015 16:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 2:2

Spravedlivou remízou skončil pohledný souboj Den Haagu a Vitesse. Domácí tak před vlastními fanoušky už popáté v sezóně plichtili. Hosté sice dvakrát vedli, a to zásluhou Sherana Yeiniho a Kelvina Leerdama, soupeř ovšem dokázal vždy odpovědět. Ruben Schaken a Timothy Derijck se rovněž zapsali na střeleckou listinu.

Arnhemský klub vstoupil do zápasu aktivně. Domácí obrana včetně tahouna Wormgoora, pro něhož byl tenhle duel jubilejním stým v dresu Den Haagu, doufala, že brzy neinkasuje, ale stal se pravý opak. Už v 6. minutě Kazaišvili poslal dlouhý pas na rozeběhnutého Yeiniho, ten si míč v šestnáctce narovnal na levačku a v pohodě zacílil.

Tenhle gól ale jakoby ADO probudil ze zimního spánku a gólman Room měl najednou opravdu hodně práce. Nejprve neuspěl Havenaar, jenž z vyložené pozice trefil jen muže v rukavicích, následně v zakončení selhal Gorré a dotřetice se Room vytáhl proti Schakenovi, jehož centr málem šťastně zaplul do sítě.

I přes tyto nepromarněné příležitosti nakonec přece dokázal skórovat Schaken. Rashica udělal obrovskou hrubku v rozehrávce, jeho nepřesnou táhlou přihrávku zachytil právě jeho protihráč, jenž pak z šestnáctky zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Nerozhodný výsledek však vydržel jen pět minut.

Vitesse se dostalo zpátky do vedení díky standardce, L. Baker centr z pravé strany poslal na hlavu Leerdama, jenž si na malém vápně nejvýše naskočil a hlavou zavěsil. Do poločasu mohla padnout ještě jedna branka, kdyby Room nepředvedl dobrý zákrok proti prudké střele Gorrého ze střední vzdálenosti.

V 51. minutě se skóre měnilo naposledy. Leerdam ve vápně stáhl Havenaara, sudí Nijhuis nařídil pokutový kop, který Derijck do protipohybu Rooma bezpečně proměnil. Derijck se ještě ocitl ve dvou slibných pozicích, jenže po centru Jansena hlavičkoval nad a poté hlavou zamířil jen doprostřed brány, kde stál Room.

Autor: Patrik Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas 2 celku, které nedávno nehezky zatopili sázkařum.Tip 2 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele