základní část, 7. kolo
27.09.2015 14:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Excelsior 3:3

Hráči Den Haagu nedokázali přerušit svou sérii bez vítězství proti konkurenčnímu Excelsioru a v divácky atraktivním utkání remizovali se svým soupeřem 3:3. Domácí vedli v tomto zápase hned třikrát, ovšem soupeř vždy dokázal jednobrankové manko dotáhnout. Den Haag je v tabulce na třináctém místě se šesti body, SBV má stále o jeden bod méně a náleží mu šestnácté místo.

Domácí skórovali ze své první vážnější akce už v 7. minutě a prosadit se dokázal tradiční ostrostřelec Mike Havenaar. Ten využil nádherného centru Duplana z levé strany téměř od brankové čáry a z první nádherně uklidil balón pod břevno nad gólmana Kurta. Po čtvrthodině hry mohli hosté vyrovnat, po pasu Kuiperse pálil nebezpečně Brandley Kuwas a gólman Hansen odvrátil balón výborným zákrokem na rohový kop.

Po půl hodině hry mohl zvýšit vedení domácího výběru Wormgoor. Po rohovém kopu Duplana z pravé strany hlavičkoval do levé šibenice, nicméně na poslední chvíli předvedl výborný zákrok Kurto. Zhruba deset minut před přestávkou se znovu ozval Kuwas, jehož prudká rána prolétla těsně nad břevnem, v samém závěru prvního poločasu vyrovnal tradiční ostrostřelec Excelsioru Adil Auassar.

Po nepovedeném odkopu jednoho z domácích hráčů se opřel do balónu a jeho rána byla lehce tečována do levého horního rohu, Hansen byl bezmocný. V nastaveném čase vytáhl Kurto brilantně hlavičku Meijerse, domácí znovu vedli ve 49. minutě. Po rohovém kopu Duplana z pravé strany nejvýše vyskočil do vzduchu na přední tyči Gianni Zuiverloon a hlavou zamířil přímo pod břevno. Po hodině hry však bylo vyrovnáno.

Svůj druhý gól v zápase vsítil Auassar, který po rychlém přečíslení převzal nahrávku od Kuwase a v samostatném úniku bez problémů přehodil vyběhnutého Hansena. Den Haag šel naposledy do vedení v 65. minutě, taktéž svůj druhý gól v utkání vsítil Havenaar. Na pravém křídle se výborně uvolnil Malone a poslal balón před branku, kde osamocená domácí hvězda neměla problém se zakončením - 3:2.

Hosté museli zhruba čtvrthodiny před koncem dohrávat bez brankáře Kurta, kterého kvůli zranění nahradil Tom Muyters, avšak Excelsioru se i přesto podařilo do třetice vyrovnat. V 81. minutě předvedl úchvatné sólo Kuwas a prokličkoval se až na hranici šestnáctky, odkud famózně vypálil přesně do levého horního rohu. V šesté nastavené minutě mohl Den Haagu zařídit tři body střídající Marengo, jenže jeho bomba se zastavila o břevno a výsledek utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele