základní část, 22. kolo
06.02.2016 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 2:2

Fotbalisté Den Haagu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti nováčkovi z Rody a nakonec se s ním rozešli smírně v poměru 2:2. V utkání sice dvakrát vedli, jejich sobotní protivník ale vždy dokázal srovnat krok. Kerkrade tak prodloužilo v Eredivisii sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy v řadě za sebou a v tabulce se drží na třinácté pozici se čtyřiadvaceti body. ADO jich má o tři více a náleží mu dvanácté místo.

V úvodní dvacetiminutovce se oba soupeři spíše oťukávali a domácí se dostali do vedení z ničeho nic z první vážnější akce utkání. Po nepřesné zpětné přihrávce odkopával jeden z hostujících obránců míč za hranici pokutového území na poslední chvíli a poté z pětadvaceti metrů vypálil Kevin Jansen, který zamířil do odkryté branky přímo k pravé tyčce. Nicméně Roda po tomto momentu zbraně nesložila a podařilo se ji vyrovnat v závěru první půle.

Ve 45. minutě propadl pas Marcose Gullóna z pravé strany až na zadní tyč ke zcela volnému Tomu van Hyfteovi, který ho zblízka napálil do sítě kolem bezmocného gólmana Hansena. Po změně stran opět byli aktivnější domácí a v 53. minutě se dostali znovu do vedení zásluhou Timothyho Derijcka. Ten využil nádherného přímého kopu Duplana z levého křídla a z hranice brankového území hlavičkoval přesně kolem brankáře van Leera.

Kerkrade bylo blízko vyrovnání krátce po odehraně hodině, kdy se podruhé do listiny střelců mohl zapsat van Hyfte. Ten po pasu z pravé strany prudce hlavičkoval a orazítkoval nakonec horní tyčku. Dvacet minut před koncem se ozval nejlepší střelec Den Haagu Havenaar, který vypálil z otočky a van Leer famózně konečky prstů vytěsnil jeho pokus na rohový kop. Kerkrade v závěru přidalo na aktivitě a podruhé skórovalo v 81. minutě.

Kristoffer Peterson si navedl míč blíže do středu hřiště a vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů, jeho nádherný pokus zapadl přímo ke vzdálenější tyčce, brankář Hansen prolétl vzduchem naprázdno. O tři minuty později mohli jít hosté dokonce do vedení, jenže Poepon neuspěl v tváří tvář proti Hansenovi. Následně n druhé straně vystřelil technicky Bakker a van Leer brilantně vyrazil míč do bezpečí. V 88. minutě se do poslední šance tohoto duelu dostal opět Popeon, nicméně Hansen dalším neskutečným zákrokem zachránil pro svůj tým alespoň remízu.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, rodajc.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurviči tiketu- na start. Ukáže nám Haag něco ze svého umění?.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele