základní část, 32. kolo
21.04.2016 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 1:2

Hráči Alkmaaru dokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Den Haagu a díky vítězství 2:1 zvýšili svou naději na přímou účast v Evropské lize v příštím ročníku. V tuto chvíli jsou čtvrtí a mají na kontě solidních 53 bodů, před pátým Utrechtem disponují tříbodovým náskokem a na třetí Feyenoord ztrácejí body čtyři. Naopak domácí Den Haag zůstává jedenáctý s jednačtyřiceti body a horní polovina tabulky se mu opět vzdálila.

V úvodní dvacetiminutovce byl k vidění vyrovnaný průběh, nicméně ihned na to se AZ dostalo z ničeho nic do vedení. Po krásné kolmici od van Overeema se Dabney dos Santos ve 21. minutě zbavil protihráče, poté prošel do šestnáctky soupeře po pravé straně a nakonec z mírného úhlu zakončil po zemi ke vzdálenější tyči kolem gólmana Hansena. Nicméně ADO s vyrovnáním nečekalo dlouho a udeřilo přesně po odehrané půl hodině.

Po přímém volném kopu z pravé strany téměř od postranní čáry si na hranici brankového území udělal místo Tom Beugelsdijk a hlavou zamířil přímo k pravé tyčce, brankář Rochet se po balónu natahoval marně. Domácí mohli otočit vývoj čtvrtečního duelu ve 36. minutě, kdy po přímém volném kopu Duplana tentokráte hlavičkoval Derijck, ovšem brankář Rochet tentokráte fantasticky odvrátil balón na rohový kop.

O dvě minuty později se po pasu Schakena na zadní tyči dostal k hlavičce nejlepší střelec Den Haagu Havenaar, ale Rochet byl připravený a jeho pokus zlikvidoval. Domácí vstoupili skvěle i do druhého poločasu a po osmi minutách hry nasměrovali míč s pomocí teče za Rochetova záda, avšak za hostujícího strážce zaskočil jeden z obránců na brankového čáře. AZ dokázalo skvěle prorazit a o své výhře rozhodlo v 65. minutě zásluhou Markuse Henriksena.

Ten si po nádherné kombinaci na jeden dotek a následné geniální kolmici od Rienstry naběhl do pokutového území a svou střelu z nějakých patnácti metrů poslal po zemi k bližší tyči kolem překvapeného Hansena. ADO se až do závěrečného hvizdu nedostalo k žádné gólové možnosti, naopak hosté mohli skórovat potřetí v předposlední minutě. Janssen se i přes obležení několika protihráčů probojoval ke střele z pravého rohu brankového území, jenže když zadní tyč minul zhruba o metr, tak se výsledek zápasu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele