základní část, 30. kolo
12.04.2015 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 2:2

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Tilburgu a nakonec vybojovali bod po remíze 2:2. V tuto chvíli už mají jen malou šanci obsadit druhé místo v tabulce, na Ajax totiž ztrácejí čtyři kola před koncem osm bodů. Na druhou stranu jsou velmi blízko třetí příčce, na které mají náskok sedmi bodů před čtvrtým Arnhemem. Tilburg je v současnosti v horní polovině tabulky se ziskem devětatřiceti bodů.

V úvodní polovině prvního poločasu se diváci nedočkali jediné vážnější příležitosti, ve 27. minutě zahrozili domácí. Míč do běhu dostal Ondaan a dokonce obešel brankáře Vermeera, ovšem na poslední chvíli mu vložil nohu do střely jeden z bránících hráčů. O tři minuty později udeřil na druhé straně z ničeho nic Feyenoord. Elvis Manu po několika odrazech vypálil z dvaceti metrů a jeho přízemní pokus se od tyče odrazil do sítě - 0:1.

Hostům ale vydrželo vedení jen sedm minut. Po rohovém kopu z levé strany propadl míč až do středu pokutového území a od zad Freeka Heerkense se dostal o sítě. Za další dvě minuty se musel poprvé činit gólman Tilburgu Lamprou, který zlikvidoval tvrdou střelu z voleje z deseti metrů. Ihned po změně stran mohl otočit vývoj tohoto utkání Sahar, jenže ten byl v poslední možnou chvíli ve skvělé pozici zablokován.

Po hodině hry hosté předvedli hezkou přízemní kombinaci, na jejímž konci stál Achahbar a balón napálil velmi těsně nad horní tyčku. V polovině druhého dějství předvedl dobrý důraz Manu a probil se přes dva protihráče do pokutového území, avšak jeho ránu z hranice brankového území skvěle jednoruč odvrátil vyběhnutý brankář Lamprou. Stejný hráč následně zahrozil po dobrém pasu za obranu, jenže míč netrefil ideálně a zamířil hodně mimo.

Tilburg prorazil v 74. minutě tím nejlepším způsobem. Střídající Bruno Andrade využil závaru v pokutovém území soupeře a tvrdou střelou ze sedmi metrů poslal balón doprostřed branky. Nicméně Feyenoord na sebe nenechal s odpovědí dlouho čekat a vyrovnal o osm minut později. Po přihrávce Manua do pokutového území se obtočil kolem protihráče Colin Kazim Kazim a zblízka uklidil balón do horního pravého rohu. Ve třetí nastavené minutě se ještě k nádherné střele z první dostal hostující Toornstra, balón však skončil o pár decimetrů vedle tyče.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele