základní část, 21. kolo
04.02.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - FC Utrecht 1:0

Utrecht pokračuje ve výsledkové mizérii a v novém roce stále čeká na vítězství. Prohrál už svůj třetí z posledních čtyř zápasů a dál se propadá do dolní poloviny tabulky. V utkání na půdě Tilburgu nebyl o nic horším týmem, bod ale domů přesto nepřivezl. O osudu rozhodl až deset minut před koncem Robbie Haemhouts.

Byla to pro domácí opravdu šťastná trefa. Haemhouts byl sice za vápnem v obležení několika protihráčů, avšak ani jeden z nich k pronikajícímu soupeři nedokázal důrazněji přestoupit. Ten tak udělal ještě pár kroků vpřed a svou levačkou zamířil přesně k tyči, kam se brankář Ruiter jen marně natahoval.

Hosté předvedli, obdobně jako v minulém klání se Zwolle, dost chabý výkon, a to především směrem dopředu. Na jednu stranu nehrál Willem II nijak oslnivý fotbal, ale nějaké příležitosti si oproti Utrechtu přece dokázal vytvořit, takže zisk tří bodů je pro něj, s trochu nadsázky řečeno, vlastně zasloužený.

Domácí jinak udělali opravdu výrazný krok k záchraně, protože na sestupové pásmo aktuálně disponují už desetibodovým náskokem. Jen delší série dost špatných výsledků by je mohla stáhnout zpátky. V první půli dvakrát zahrozili především díky Saharovi, který ovšem vždy selhal v koncovce.

V prvém případě mu střelu lapil gólman Ruiter, poté se dokázal jednoduchou kličkou dostat až na hranici malého vápna, kde před ním zívala prázdná branka, jenže míč trefil pouze do vracejícího se obránce. Blízko brance byli také mimo jiné Armenteros s Haemhoutsem, ale ani oni nedokázali změnit průběžné skóre.

V době, kdy Willem II díky Haemhoutsovi vedl, se Utrecht rozhodl k totální ofenzívě. Duplan, Rubin, Markiet, Haller a Oar, kteří byli podporovaní Barazitem, tvořili základní pracovní sílu. Jenže se nedařila kombinace a míč prostě neposlouchal. A když už se dostalo na koncovku, poradil si buď brankář Lamprou, nebo střely mířily jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / fcutrecht.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele