základní část, 28. kolo
21.03.2015 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem II - FC Dordrecht 2:1

Fotbalisté Dordrechtu nezvládli ani své další vystoupení na půdě Tilburgu a po porážce 1:2 už mají velmi malou šanci na udržení se v nejvyšší soutěži. Po osmadvaceti odehraných kolech jsou beznadějně poslední s patnácti body a šest duelů před koncem mají osmibodové manko na sedmnácté Go Ahead. Willem se naopak výrazně přiblížil klidnému závěru sezóny a prozatím je na fantastickém osmém místě s osmatřiceti body.

Výhru domácího výběru režíroval útočník Ben Sahar, který vsítil obě dvě branky Willemu, hostům se už pouze podařilo snížit v předposlední minutě. Sahar se poprvé ukázal v dobrém světle krátce po čtvrthodině hry. Po krásné individuální akci se zbavil van Deelena a dostal se v tváří tvář ke Kurtovi. Nakonec ale zblízka na dlouho nohu nezakončil příliš razantně a gólman Dordrechtu zlikvidoval i následnou dorážku.

V 18. minutě se ke stejnému hráči dostal balón v pokutovém území a z dobré pozice mířil těsně nad pravý horní roh. Sahar se dočkal zaslouženého gólu v 39. minutě. Po nepřesné rozehrávce Dordrechtu ve středu hřiště dostal krásnou kolmici za obranu a z první z hranice pokutového území uklidil míč po zemi do sítě kolem Kurta. Sahar skóroval podruhé v tomto duelu přesně po hodině hry.

Po přímém volném kopu z levé strany udělal velký kus práce Armenteros a nebezpečně vypálil. Kurto sice famózně jednoruč vyrazil míč před sebe, nicméně pětadvacetiletý izraelský forvard se z dorážky už nemýlil - 2:0. Vedení Tilburgu mohl navýšit zhruba dvacet minut před koncem Armenteros, kterému však dobrým výběhem zmenšil úhel Kurto a švédského ostrostřelce vychytal.

Domácí naposledy zahrozili v 84. minutě. Do obrovské příležitosti se probojoval Dijks, jenže sám se vyhnal do hodně ostrého úhlu a Kurto famózně odvrátil míč na rohový kop. Hosté snížili z ojedinělé akce o pět minut později. Po dlouhém výkopu Kurta propadl míč až na hranici pokutového území k Anthonymu Biekmanovi. Brankář Lamprou v souboji s tímto hráčem vůbec netrefil balón a Biekman tak snadno zakončoval do prázdné branky. Jenže to už bylo příliš pozdě a hosté tak na body opět nedosáhli.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele