základní část, 17. kolo
19.12.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - ADO Den Haag 0:0

Fotbalisté Heerenveenu nedokázali navázat na minulý úspěšný zápas na půdě Bredy a tentokráte se v domácím prostředí rozešli s dalším zachraňujícím se celkem z Den Haagu smírně po bezbrankovém nerozhodném výsledku. Domácí výběr se tak v tabulce prozatím nachází na devátém místě s dvaadvaceti body, hosté poskočili na patnácté místo se šestnácti body o skóre před konkurenční Go Ahead.

Utkání nebylo bohaté na vyložené příležitosti, a i když domácí měli v držení míč, tak pod soupeřovým kotlem až zase tolik nezatápěli. O první střelecký pokus se už ve 2. minutě postaral Larsson, jenže zamířil pouze do náruče gólmana Zwinkelse. Domácí stříleli mnohem častěji a více se tlačili k brankáři Den Haagu, dlouho ale jejich pokusy nebyly nebezpečně. Hostující strážce se poprvé musel blýsknout až po necelé půl hodině hry.

Po přímém volném kopu z necelých třiceti metrů mířil míč do horního levého růžku a Zwinkels ho famózním zákrokem jednoruč odvrátil na rohový kop. Deset minut před přestávkou hostující gólman zaváhal a příliš vyběhl z branky, jenže Uth této minely nedokázal využít a branku Den Haagu trestuhodně netrefil. Ihned na to po tvrdé střele z pravé strany vypadl Zwinkelsovi míč z náručí, nicméně před dobíhajícím Uthem ho ještě včas zkrotil.

Až do konce prvního poločasu se Heerenveen tlačil do pokutového území soupeře, jenže po rohových kopech ani standardních situacích úspěšný nebyl. Den Haag mohl otevřít skóre ihned po přestávce, avšak rána Jansena těsně minula horní tyčku Nordfeldtovy svatyně. V dalších minutách zvyšovali hosté svou aktivitu a hra se hodně vyrovnala, rozhodující trefu mohli vsítit deset minut před závěrečným hvizdem.

Po přihrávce střídajícího Scheta se van Duinen ocitl zcela sám před brankářem Nordfeldtem, ale dostal se k němu příliš blízko a už ho nedokázal překonat. V nastaveném čase se na druhé straně objevil v poslední možnosti tohoto duelu aktivní Uth, nicméně jeho hlavičkový pokus dokázal Zwinkels vyrazit a balón pak do bezpečí odkopl Wormgoor. Vzhledem k současné situaci tak musejí být s bodem spokojeni především hosté z Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele