základní část, 31. kolo
18.04.2015 19:45 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Dordrecht 3:0

Vitesse bez problémů zvládlo domácí zápas s outsiderem z Dordrechtu a po pohodlné výhře 3:0 nadále tlačí na třetí Feyernoord. Hosté se naopak mohou začít pomalu loučit s prvoligovou scénou..

Nutno ovšem dodat, že ačkoliv konečné skóre hovoří o kvalitativním rozdílu mezi oběma celky poměrně jasně, Dordrecht rozhodně nevstupoval do zápasu s hlavami svěšenými; naopak, v prvním poločase hosté příkladně bojovali a dokonce se jim podařilo i propasírovat míč do sítě. Branka Anthonyho Biekmana však nakonec uznána nebyla. Naopak Vitesse prožilo frustrujících 45 minut a bylo jasné, že se o přestávce musí něco změnit.

Vidina ztráty bodů s posledním týmem se domácímu favoritovi příliš nezamlouvala, takže po změně stran zvýšil obrátky a brzy se dočkal i vedoucí branky. Odpor Dordrechtu poprvé zlomil v 51. minutě Valerij Kazaišvili, který zpracoval povedený pas od Marka Vejinoviće, popoběhl s míčem k bráně a uklidil jej po zemi přesně k tyči. Gruzínský záložník se do statistik podruhé zapsal v 65. minutě; hosté lacino ztratili míč ve středu pole, Kazaišvili se následně dostal k zakončení a zvýšil na 2:0.

Definitivní tečku za utkáním pak napsal o tři minuty později Renato Ibarra, který s míčem u nohy obešel Filipa Kurta a pohodlně zakončoval do odkryté klece. Výrazně zlepšený výkon ve druhém dějství tak Vitesse stačil k zisku očekávaných tří bodů, zatímco v Dordrechtu napjatě vyhlíží nedělní výsledek Go Ahead Eagles - pokud ti totiž vyhrají, bude jeho sestup do druhé ligy oficiálně zpečetěn.

Autor: Dominik Zezula / football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele