základní část, 8. kolo
03.10.2014 20:00 CET
6 : 1
(5:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 6:1

Vitesse potvrdilo výtečnou formu z posledních týdnů a Haag doma rozneslo na kopytech. Největší zásluhu na drtivém vítězství v poměru 6:1 měl třígólový Marko Vejinović.

Že dnešní zápas, a první poločas pak především, nebude žádná nuda, ukázaly už úvodní minuty. Zejména domácí Vitesse vletělo do utkání jako uragán a už po necelé čtvrthodině hry vedlo o dvě branky. O obě se postaral poměrně sváteční střelec Kelvin Leerdam, jenž nejprve propálil Hansena tvrdou střelou z patnácti metrů a vzápětí skóroval patičkou po přihrávce Daudy z pravé strany.

Haag na nepovedený začátek utkání dokázal odpovědět rychlou kontaktní brankou, o kterou se postaral pohotovou dorážkou Michiel Kramer, následně už to ale byl koncert Vitesse. Na třetí trefu se každopádně "Vitas" příliš nenadřeli. Gól totiž připadl na vrub nešťastníka Timothyho Derijcka, jenž s přehledem ostříleného kanonýra uklidnil hlavou míč do brány, ovšem té vlastní.

Závěr poločasu pak patřil Marku Vejinovićovi. O navýšení vedení na 4:1 se techniky zdatný záložník postaral tečovanou střelou z přímého kopu, druhý úder přidal krátce na to z pokutového kopu.

Po změně stran nadvláda arnhemského celku pokračovala. Šestý gól Vitesse byl proto jen otázkou času. Diváci se jej nakonec dočkali v průběhu 61. minuty, kdy po faulu na Daudu zkompletoval svůj hattrick druhou úspěšně proměněnou penaltou Vejinović.

Poslední minuty zápasu toho již mnoho nenabídly. Oběma stranám bylo jasné, jak dnešní utkání dopadne, a proto už jen vyčkávaly do závěrečného hvizdu rozhodčího Kuiperse.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele