základní část, 12. kolo
07.11.2014 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 2:2

Excelsior a Utrecht svedly hned na úvod kola lítou bitvu, která nakonec - nutno dodat, že po zásluze - skončila spravedlivou remízou 2:2, když domácí Carlo de Reuver vyrovnal až v samotném závěru základní hrací doby.

Již úvodní minuty napověděly, že diváci budou svědky vyrovnaného souboje, v němž může rozhodnout každá maličkost. První náznaky šancí ještě gólem neskončily, během 23. minuty se už ale povedlo domácímu Excelsioru udeřit. Stans perfektní kolnou přihrávkou vysunul do šance Bruinse, který orazítkoval pouze tyčku, míč se však díky zkoprnělé obraně Utrechtu odrazil až k neobsazenému Tomu van Weertovi, jenž jej usměrnil do brány.

O deset minut později byl stav znovu nerozhodný. Peterson odcentroval z levé strany, svým ostrým centrem trefil hruď Marka van der Maarela, od níž se míč odrazil přesně k tyči. Překvapený gólman Coutinho nestihl zareagovat.

Po obrátce sváděly oba celky zejména tuhý boj mezi šestnáctkami, zajímavé momenty se pak začaly postupně objevovat až zhruba po hodině hry. Na další góly si byli každopádně diváci nuceni počkat do závěrečné desetiminutovky. Jako první se podařilo udeřit hostům, konkrétně Christianu Kumovi, jenž si naskočil na centr Ayouba z přímého kopu a zdárně uklidil míč do sítě.

A když už se zdálo, že si Utrecht dojde pro cenné tři body, vybrala si jeho obrana slabší chvilku, za kterou byla okamžitě potrestána. Gouriyeho centr proletěl přes pokutové území, snesl se k nehlídanému Carlu de Reuverovi a ten jej z voleje napálil za záda bezmocného Verhoevena.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele