základní část, 8. kolo
05.10.2014 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 3:0

PSV Eindhoven potvrdil úlohu favorita v duelu s Excelsiorem a celkem snadno ho porazil po výsledku 3:0, v tabulce je tak první s osmnácti body. O svém vítězství rozhodli na konci prvního a začátkem druhého dějství, kdy vsítili všechny tři branky. Hosté mají na kontě devět bodů a patří jim třinácté místo. Nicméně jedna kaňka přeci jen kazí výkon PSV, přesně po hodině utkání dostal přímou červenou kartu Jeffrey Bruma.

Kuriozitou navíc je, že to byla jediná karta tohoto duelu. Domácí výběr byl mnohem aktivnější od samého začátku zápasu a do vedení se mohl dostat již v 19. minutě. Po levé straně unikl Jozefzoon a řítil se sám směrem k brankáři Coutinhovi, jenže zblízka ho nedokázal překonat. O tři minuty později si stejný hráč naběhl do pokutového území a na levé straně zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Branka ale nebyla kvůli údajnému ofsajdu uznána, i když podle opakovaných záběrů měla jasně platit. Domácím to ovšem vůbec nemuselo vadit, když v 35. minutě skóroval Adam Maher. Ten poslal z levé strany asi z dvaceti metrů přízemní centr do šestnáctky a k údivu všech zapadl balón přesně k pravé tyči. Eindhoven tlačil i nadále a o pět minut později se dostal do dobré šance Arias, jeho ránu s velkými problémy odvrátil Coutinho na roh.

Nicméně PSV nakonec dokázalo zvýšit svůj náskok minutu před přestávkou. Jürgen Locadia vyhrál v pokutovém území hlavičkový souboj a poslal slabou střelu ke vzdálenější tyči, kde míč do odkryté svatyně dorazil Luciano Narsingh. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba pět minut po přestávce, kdy po centru z levé strany sice Jozefzoon nepřekonal z úhlu Coutinha, ovšem před brankou se ocitl Locadia a lehkou tečí uklidil balón do sítě.

V 60. minutě přišel zkrat Brumy, který špatně zpracoval balón a následně stáhl unikajícího protihráče, proto musel být vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti. Přesně v polovině druhého poločasu hlavičkoval z pěti metrů přesně Kruijs, jenže kvůli ofsajdu nebyla Excelsioru snížení dopřáno. Poslední velká možnost byla k vidění v 84. minutě, jenže PSV čtvrtou brankou nepřidalo, když Guardado hlavičkoval těsně vedle.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele