základní část, 23. kolo
15.02.2015 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 0:1

Fotbalisté Zwolle sice měli snový vstup do nového ročníku Eredivisie, avšak po jasné prohře 0:4 v Heerenveenu utrpěli další porážku také teď v domácím prostředí od zachraňujícího se Go Ahead a začínají se dostávat do mírné krize. V tabulce se díky zaváhání ostatních konkurentů stále nacházejí na pátém místě s dvoubodovou ztrátou na Alkmaar s Feyenoordem. Go Ahead je patnácté s třiadvaceti body na kontě.

Hosté si ale nijak výrazně nepomohli, všichni konkurenti totiž také dokázali zvítězit a jejich náskok na sestupové pozice je stále pouze tříbodový. Go Ahead rozhodlo o svém vítězství už ve 24. minutě, kdy vsítilo jediný gól tohoto utkání. Deniz Türüc se uvolnil na pravé straně a poslal vodorovnou přihrávku do pokutového území, kde se do míče opřel z dvanácti metrů z voleje Jeffrey Rijsdijk a uklidil ho přímo k pravé tyči, gólman Hahn nemohl udělat vůbec nic.

Zwolle bylo až do konce prvního poločasu naprosto bezmocné a nedokázalo se dostat k jedinému ohrožení branky Go Ahead, ihned po přestávce si navíc situaci výrazně zkomplikovalo. Elitní útočník Stefan Nijland totiž dvakrát loktem zbytečně udeřil van der Lindena a po okamžité reakci rozhodčího byl oprávněně vyloučen. Zwolle se ale ještě nevzdalo a stále i v oslabení útočilo, k vyrovnání bylo velmi blízko zhruba dvacet minut před koncem.

K přímém volnému kopu z levé strany se postavil střídající Saymak a jeho padáček se nakonec zatočil pouze do břevna, od kterého se balón odrazil do zámezí. Deset minut před koncem mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Marnix Kolder, který se po necelé minutě strávené na hřišti a po sérii odrazů dostal ke střele z osmi metrů, ovšem gólman Hahn fantastickým zákrokem jeho střelu vyrazil a svůj tým podržel.

Ve zbývajících minutách hosté s přehledem kontrolovali průběh hry a dokázali přerušit svou sérii neúspěchů po zimní přestávce. V domácím dresu se stále nemohl objevit český útočník Tomáš Necid, který se teprve dostává do plné kondice a jeho návrat se brzy očekává. PEC se v příštím kole pokusí napravit tento neúspěch na půdě Den Haagu, Go Ahead v domácím prostředí přivítá silný Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele