základní část, 16. kolo
13.12.2014 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - SC Heerenveen 0:2

Fotbalisté Bredy toužili po týden starém vítězství v Leeuwardenu potěšit své fanoušky také doma, avšak proti podobně utrápenému Heerenveenu tvrdě narazili. Srdíčka podala nejlepší výkon za několik posledních týdnů a s přehledem si dokráčela pro zaslouženou výhru 2:0.

Zápas mohl začít pro natěšenou Bredu pohromou. Už po pouhých pěti minutách se totiž hosté ocitli velmi blízko úvodní trefě, Van den Berg ale nakonec svou ranou orazítkoval pouze břevno domácí svatyně. Erik Falkenburg na druhé straně hřiště mířil o malou chvíli později podstatně přesněji, skvělý zákrok ovšem vytáhl Nordfeldt a míč vyrazil.

Po slibném úvodu přišla na řadu nervózní část utkání, kdy se oba celky snažily hlavně neudělat chybu. Bredě se dařilo dlouhou dobu tento plán plnit, v průběhu 36. minuty si však vybrala slabší chvilku a kanonýr Mark Uth nabídnuté příležitosti okamžitě využil a poslal Heerenveen do vedení. Německý forvard mohl dokonce krátce na to přidat ještě jednu trefu, jenomže hlavou zakončoval vedle.

Vstřelený gól Utha pořádně nakopl a hned na začátku druhého dějství zahrozil znovu. Tentokrát se ale zaskvěl Amieux, jenž vykopl Uthovu střelu z brankové čáry.

Breda se prosazovala směrem dopředu jen hodně ztěžka; většinu domácích útoků odvracela obrana Heerenveenu daleko před vlastním pokutovým území. A když Srdíčka v 62. minutě navýšila své vedení už na rozdíl dvou branek, začala být situace Bredy skutečně kritická. Také o druhý zásah Frísů se postaral aktivní Uth, který se dobře načasovaným zaseknutím zbavil dobíhajícího obránce a poté s přehledem uklidil míč k pravé tyči.

Parta kouče Hellemonse mohla v závěrečné desetiminutovce alespoň snížit, to by však Tighadouini musel mířit o něco přesněji. A jelikož kromě této šance se Breda na žádný závěrečný odpor nezmohla, získal Heerenveen veledůležité tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele