základní část, 14. kolo
29.11.2014 19:45 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

NAC Breda - FC Utrecht 1:5

Jednu z nejbolestivějších porážek utrpěli fotbalisté zachraňující se Bredy, kteří před vlastními fanoušky padli s Utrechtem vysoko 1:5. Domácí celek vlastně držel krok až do závěru první půle, pak se ovšem rozjel hostující gólostroj, který se zastavil až v 89. minutě. Svěřenci Roba Alflena tak celkem snadno získali tři body do boje o pohárové příčky.

NAC zpočátku utkání nebyl zralý na nějaký debakl. Celkem slušně na pravé straně strašil Sarpong, přesto udeřil soupeř z ničeho nic na druhé straně. Van der Maarel poslal z malého vápna přihrávku do středu na lépe postaveného Boymanse, jenž neměl problém skórovat do úplně prázdné branky.

Už takhle měl domácí kouč Eric Hellemons problém se sestavou, chyběli mu například obránce Drost či oba útočníci Tighadouini nebo Seuntjens, a rozhodně mu radost neudělalo brzké zranění van Bezooijena, jehož ve 25. minutě musel nahradit Damčevski. Breda se snažila o vyrovnání, často však vše skončilo u nepřesných přihrávek a nedobrých centrů.

Kýženého gólu se tak dočkala tak trochu náhodně ve 37. minutě. Sarpong jako by se už nemohl dívat na některé marné kombinace, prostě za vápnem napřáhl a vymetl krásně pavouky v šibenici. Vedení se však domácím udržet nepodařilo, v první minutě nastavení se prosadil z šestnáctky nikým neobsazený Duplan.

O vítězi vlastně bylo rozhodnuto devět minut po obrátce. Amieux si nerozuměl s gólmanem ten Rouwelaarem, k Boymansovi se odrazil balón na hranici malého vápna, odkud zamířil podruhé v utkání do prázdné svatyně. Hellemonsovo mužstvo nekladlo žádný odpor, Utrecht si od té doby hlídal pohodlné vedení.

V závěru hosté přidali ještě další dvě branky, a díky jednoznačnému vítězství tak napravili poslední domácí nezdar s Cambuurem. V 82. minutě byla domácí defenzíva zase málo důrazná, takže se k míči dostal dorážející Rubin. Minutu před koncem se prosadil také Barazite, jenž doklepl do brány vyraženou střelu Boymanse.

Autor: Patrik Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele