základní část, 30. kolo
11.04.2015 19:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

NAC Breda - FC Dordrecht 2:2

Fotbalisté Bredy odmítli v souboji s posledním Dordrechtem opustit sestupové pozice a po remíze 2:2 se stále nacházejí na šestnáctém barážovém místě o bod za Heracles. Ani pro jeden celek bod nic neřeší, Dordrecht je stále poslední se sedmibodovým mankem na předposlední Go Ahead a ve zbývajících čtyřech kolech už má jen teoretickou naději přímou sestupovou pozici opustit. Utkání měli lépe rozehrané domácí, kteří po poločase vedli už 2:0.

Autorem obou branek Bredy se stal tradiční střelec Adnane Tighadouini. Jenže po změně stran se hra vyrovnala a Dordrecht dokázal vsítit dvě branky během pouhých tří minut v polovině druhého dějství, NAC už odpověď nenašlo. Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po špatné rozehrávce hostů a následném centru Seuntjese posunul De Zeeuw balón na levou právě k Tighadouinimu.

Ten poté pronikl do pokutového území soupeře a tvrdou střelou z třinácti metrů poslal míč k levé tyči. O pět minut později dostal Tighadouini krásný pas za obranu, ale zblízka nedokázal Kurta prostřelit, z následné dorážky pálil pouze do boční sítě Seuntjes. Ve 38. minutě předvedl špatný odkop brankář Kurto a po narážečce s De Zeeuwem se ocitl v obrovské příležitosti opět Tighadouini. Ten ale na levé straně zklamal a umístil míč mimo tři tyče.

Třiadvacetiletý nizozemský útočník si ale napravil svou reputaci o dvě minuty později. Po přihrávce Sarponga se zbavil protihráče a šajtlí překrásně zamířil z hranice pokutového území přímo do vzdálenějšího horního rohu. Breda mohla pojistit své vedení přesně po hodině hry. Po dalším pasu za defenzívu soupeře se dostal do sóla Sarpong, nicméně jeho střelu z osmnácti metrů zlikvidoval Kurto. Dordrecht udeřil z ničeho nic v 67. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany vyskočil nejvýše na hranici pokutového území Giovanni Korte a hlavou zamířil přímo pod břevno. Šok nastal pro hosty o dvě minuty později, kdy dokázal vyrovnat Everon Pisas. Po krásné individuální akci van Overeema a jeho následně přihrávky nechtěně prodloužil Biekman míč právě na Pisase, který zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. V nastaveném čase mohl zkompletovat svůj hattrick a zároveň zařídit důležitý tříbodový zisk pro Bredu znovu Tighadouini, avšak ten z levé strany pokutového území svým projektilem orazítkoval pouze bližší tyč.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele