základní část, 9. kolo
18.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - ADO Den Haag 1:1

V souboji na chvostu tabulky nakonec vítěz znám nebyl a oba výběry se rozešly po bodu. Ovšem domácí celek měl rozhodně k plnému bodovému zisku blíže a určitě může litovat nevyužitích příležitostí, průběh utkání mu totiž jasně nahrával. Breda hrála více jak osmdesát minut proti oslabenému soupeři, neproměnila penaltu a poté vedla 1:0, jenže i v početní výhodě nakonec inkasovala a pro Den Haag má bod cenu zlata.

NAC je v tabulce na čtrnáctém místě se ziskem devíti bodů, Den Haagu prozatím patří šestnácté místo se sedmi body a po nedělních dohrávkách se ještě může o jednu příčku propadnout. Oba týmy vstoupily do duelu skvěle a v úvodní dvacetiminutovce akce střídala akci. Už ve 2. minutě chyboval při odkopu brankář Hansen a to mohl ranou z třiceti metrů potrestat de Kamps, jenže horní roh hostující svatyně těsně minul.

O tři minuty později naservíroval Tighadouini míč do běhu Matsu Seuntjesovi, který se ale dostal až příliš blízko k Hansenovi a byl z toho jen rohový kop. Po jeho zahrání se míč dostal ke vzdálenější tyči a tam do balónu znovu kopl Seuntjes, nicméně Hansen i tentokráte brilantně odvrátil míč na další roh. Důležitý moment utkání byl k vidění v 8. minutě, když domácí zahrávali pokutový kop a navíc byl vyloučen hostující Wilfried Kanon.

Boateng utekl po levé straně a na poslední chvíli sám při střelbě před hostujícím gólmanem byl přistrčen Kanonem. Musel předčasně do sprch a míč si na penaltový puntík postavil Tighadouini. Ten do toho dal příliš razance a branku Haagu přestřelil. Po čtvrthodině hry hlavičkoval zády k brance Seuntjes a mířil těsně nad horní tyčku. O pět minut později mohl jít sám na branku Boateng, v poslední chvíli mu však odkopl míč od kopačky gólman Hansen.

Breda nakonec dokázala skórovat po půl hodině hry. Po centru Tighadouiniho z levé strany se před Hansenem zjevil Seuntjes a levačkou zblízka dopravil balón do bližšího horního rohu. O tři minuty později po přímém volném kopu Alberga lízl hlavou balón Michael Kramer a ten skončil na levé tyči. Ihned na to po dalším nebezpečném pasu hlavičkoval opět Kramer a míč skončil zhruba dvacet centimetrů vedle tyče.

Po změně stran mohla Breda zvýšit svůj náskok, když Seuntjes postupoval sám na Hansena a ten si připsal poněkolikáté fantastický zákrok. Den Haag z ničeho nic vyrovnal v 67. minutě. Výborně to udělal Alberg na pravé straně a předložil lahůdku pro Kramera, který zakončoval do prázdné branky. V nastaveném čase mohl rozhodnout Falkenburg, avšak k zakončení mu chyběl krok. Hosté si tak odvezli hodně cennou remízu 1:1.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele