základní část, 26. kolo
07.03.2015 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 1:1

Až ve čtvrté minutě nastavení přišlo Vitesse o svou sedmou výhru v řadě. Heracles nakonec za pět minut dvanáct spasil Denni Avdič, který odpověděl na trefu hostujícího Bertranda Traorého, a zařídil svému týmu cenný bod do boje o záchranu. Domácí tak před vlastními fanoušky neprohráli už potřetí za sebou.

Klub z Arnhemu od úvodních minut potvrzoval, že má aktuálně možná nejlepší formu z celé Eredivisie, a domácí měli velké štěstí, že neinkasovali již dříve. Olijnyk se v 11. minutě ocitl naprosto sám před brankářem Castrem, jenže ten dokázal vytěsnit balón z brankové čáry i s notnou dávkou štěstí do bezpečí.

O deset minut později se již hosté ujali zaslouženého vedení. Castro si příliš nerozuměl se svými obránci, míč se najednou odrazil k Traorému, který ho z blízkosti doklepl bez problémů do branky. Kdyby o pár chvil později byl uznán gól Pröpperovi, který neplatil pro ofsajd, vypadalo by to s domácími dost špatně.

Heracles poprvé výrazněji zahrozil ve 27. minutě. Linssen poslal dlouhý pas na zadní tyč, kam si nabíhal Weghorst, jenže ten trestuhodně zakončoval dost špatně. Dvanáct minut před obrátkou se do ještě jedné vážnější možnosti dostal Traoré, tentokráte ovšem uspět nedokázal a náskok nenavýšil.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí, Darri však ve 49. minutě poslal svou střelu jen nad. Na druhé straně držel šance svého týmu nad vodou Castro, jenž zlikvidoval tutovku van der Heijdena a pak musel zasahovat i proti dělovce Labyada. V 68. minutě se objevil za defenzívou osamocený Traoré, avšak branku minul.

Těchto několik odmítnutých příležitostí nakonec zřejmě stály Vitesse dva body. Už v 87. minutě málem vyrovnal Darri, jehož pokusu scházelo opravdu málo. Trefil se až Avdič, jenž byl na hřišti sotva deset minut. Dokázal se ve velkém vápně prodrat ke sklepnutému balónu a procedit ho pod nohama vyběhnuvšího gólmana Rooma.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele