základní část, 6. kolo
21.09.2014 12:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 1:4

Fotbalisté Twente dokázali navázat na minulé vítězství v domácím prostředí proti Go Ahead a přerušili tím tak šňůru šesti remízových zápasů v řadě za sebou, nyní na půdě posledního celku tabulky z Heracles předvedli suverénní výkon a zvítězili jednoznačně po výsledku 4:1. Po šesti ligových kolech tak mají na kontě deset bodů a posunuli se na páté místo. Almelo je naopak stále bez bodu a na předposlední Arnhem ztrácí již pět bodů.

Twente převyšovalo svého protivníka ve všech činnostech a po čtvrthodině hry bylo mnohem lepším výběrem, do poločasu vsítilo tři branky a bylo po zápase. Heracles naopak celkově skórovalo jen čtyřikrát a k tomu hned šestnáctkrát inkasovalo, k vytoužené záchraně bude potřebovat velké zlepšení. V úvodní čtvrthodině se hrálo opatrně z obou stran a do první vážnější šance se dostali hosté.

Ebecilio nejprve přišel v pokutovém území před domácím gólmanem na poslední chvíli o míč a ihned na to byl ve stoprocentní příležitosti zablokován. Heracles se dostalo do vedení z ničeho nic v 16. minutě. Po rychlém brejku čtyři na pět dostal krásnou kolmici do pokutového území za obranu Wouter Weghorst a krásnou ranou podél gólmana Marsmana zakončil pohlednou akci přesně k tyči.

Nicméně neuběhlo ani deset minut a už bylo vyrovnáno. Po kolmici do pokutového území dokázal jeden z bránicích hráčů odvrátit míč ve skluzu jen k volnému Lucu Castaignosovi, který z deseti metrů uklidil míč pod tělo brankáře Telgenkampa. Po půl hodině hry mohli jít domácí znovu do vedení, když se před Marsmanem ocitl Tannane, ale měl přihrávku na dlouhou nohu a hostující svatyni vysoko přestřelil.

Hosté obrátili vývoj utkání ve 43. minutě, když se podruhé v zápase trefil Castaignos. Ten si po centru z pravé udělal místo mezi dvěma bránícími protihráči a hlavou uklidil balón přímo do horního růžku. Neuběhla ani minuta a po přihrávce na hranici pokutového území převzal míč Hakim Ziyech. Ten se následně se štěstím zbavil protihráče a kroucenou střelou zakončil přesně k tyči - 1:3.

Ve druhém poločase tlak obou výběrů opadl. Heracles se ještě mohlo vrátit do hry o body v 72. minutě, kdy si prostor ve středu hřiště udělal Cziommer a tvrdou ranou minul Marsmanovu svatyni zhruba o metr. Definitivní pojistku hostů přidal v 74. minutě Youness Mokhtar. Ten si navedl míč na hranici vápna a místo přihrávky volil střelu, jeho nezištný pokud nakonec zapadl do sítě a utkání se poté už v naprostém klidu dohrálo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele