základní část, 21. kolo
05.02.2015 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 2:2

Heracles přerušil mizernou sérii s Groningenem, se kterým prohrál už šestkrát v řadě, a uhrál v rámci vloženého kola alespoň remízu. Domácí přitom nebyli daleko od vítězství, dvakrát totiž v utkání vedli. Jenže o dva body nakonec přišli až dvě minuty před koncem zásluhou trefy Tjarrona Cheryho.

John Stegeman do hry nasadil optimální sestavu, neboť Tannane a Bel Hasani nemohli do tohoto střetnutí nastoupit kvůli karetním trestům. Hektický týden Eredivisie navíc donutil domácího lodivoda i ke změně složení v útoku a místo Avdiče, jenž odehrál celý zápas v Alkmaaru, se vrátil do základu Weghorst.

První poločas měl rozhodně co nabídnout. Heracles byl rovnocenným soupeřem Groningenu. V 18. minutě vyslal Fledderus pěknou střelu směrem na Padta, ve 37. minutě na hostující gólmana nevyzrál Bruns. O minutu později se již pohodlnou střelou z vápna prosadil Darri, který těžil z dobré práce Weghorsta.

Hosté jako by si v kabině všechno správě vyříkali, do druhé půle vstoupili aktivněji a de Leeuw pár minut po obrátce trefil tyčku. Na druhé straně mohl náskok navýšit Darri, ale neuspěl v koncovce. V 66. minutě bylo vyrovnáno. Rusnák z levé strany poslal ostrou přihrávku ke druhé tyči, kde stál de Leeuw, jenž uklidil míč do prázdné branky.

Heracles za remízového stavu mohl jen minutu po inkasování znovu navrátit vedení a Padt musel likvidovat pokus Darriho. O chvilku později naopak Chery na opačné straně pouze přestřelil. V 75. minutě již domácí podruhé skórovali. Linssen poslal jemný oblouček na hlavu Weghorsta, jenž zamířil pod břevno.

Groningen si ovšem v závěrečné desetiminutovce vytvořil neuvěřitelný tlak a nakonec zaslouženě srovnal. V 83. minutě si vlastní branku málem vstřelil Schenkeveld, v 86. minutě zasáhl brankář Telgenkamp proti Rusnákově střele. Až nakonec Mahiho přihrávku z levé strany zužitkoval z hranice malého vápna Chery.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele