základní část, 1. kolo
09.08.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 0:3

Alkmaar vstoupil do letošního ročníku ve velkém stylu. Na půdě Almela se chvíli hledal, nakonec ale našel ten správný rytmus a Heraclieden smetl zejména díky vydařené druhé půli přesvědčivě 3:0.

Fotbalisté Heraclesu vletěli do utkání po hlavě, ovšem ze svého úvodního tlaku nic pořádného nevytěžili. Alkmaaru se následně povedlo hru vyrovnat a rázem se osmělil také k několika nebezpečným útočným výpadům. Asi nejnebezpečněji vypadal dalekonosný pokus Berghuise, který musel likvidovat Telgenkamp.

Ještě blíže gólu se krátce na to ocitl po přihrávce Linssena domácí Bruns, avšak z bezprostřední blízkosti napálil míč jen do padajícího Estebana. A když svou příležitost nevyužil ani mladíček Tanković, bylo jasné, že branku diváci v prvním poločase neuvidí.

Velké věci se začaly dít až po změně stran. První úder Alkmaaru přišel už po jedenácti minutách hry, kdy se Steven Berghuis dostal k odvracenému míči a zpoza šestnáctky jej napálil nechytatelně k levé tyči. Hosty vstřelený gól evidentně nakopl, i proto se velmi brzy radovali podruhé. Krásnou ranou do vzdálenějšího rohu Telgenkampovy brány se prosadil Guus Hupperts.

Heracles se pochopitelně ani za stavu 0:2 nehodlal vzdát bez boje, ale kromě Linssenovy rány toho příliš nepředvedl a nakonec inkasoval ještě potřetí. Po Berghuisově vyražené střele se z dorážky prosadil Muamer Tanković, čímž korunoval vítězství AZ a zároveň definitivně zlomil jakýkoliv odpor domácího celku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele