základní část, 11. kolo
02.11.2014 14:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 1:3

Fotbalisté Heracles dokázali podruhé v této sezóně dosáhnout na body a i tentokráte získali všechny tři. Po dobrém výkonu vyhráli na půdě Go Ahead jasně 3:1 a se šesti body poprvé od začátku sezóny opustili poslední místo tabulky, nyní jsou sedmnáctí o bod před Dordrechtem. Go Ahead zůstává v tabulce na čtrnáctém místě s jedenácti body. Domácí sice šli rychle do vedení, ovšem od 21. minuty hráli v oslabení a v druhém dějství otočil skóre Brian Linssen.

Ten se v nedělním střetnutí dokonce blýskl hattrickem a stal se hrdinou tohoto zápasu. Go Ahaed vsítilo svou jedinou branku již v 8. minutě ze své první vážnější akce utkání. Po centru z levé strany se nádherně položil do míče Marnix Kolder a hlavou z osmi metrů zamířil krásně do bližšího horního rohu. Nicméně domácím výrazně zkomplikoval situaci Deniz Türüc po dvaceti minutách hry, který dostal přímou červenou kartu za surovou hru.

Do konce úvodního dějství se domácí statečně bránili a nepustili soupeře takřka do ničeho, ovšem vyrovnáno bylo ihned po přestávce a to trochu nahlodalo sebevědomí Go Ahead. Po pasu z levé strany od postranní čáry na zadní tyč podcenil situaci Wijnaldum a důrazný Linssen ho dokázal přeskočit, po jeho hlavičkovém pokusu pak míč obloučkem zapadl za bezmocného gólmana van der Harta.

Hosté se mohli dostat do vedeni v 54. minutě, ovšem unikající Bruns při svém samostatném sólu nevyzrál na skvělého gólmana van der Harta. Linssen dokázal otočit vývoj utkání přesně v polovině druhého poločasu. Po dlouhém autovém vhazování a následné prodloužené hlavičce sice Weghorst hlavou zblízka van der Harta nepřekonal a ten jednoruč před sebe vyrazil balón, jenže Linssen neměl s následnou dorážkou sebemenší problémy - 1:2.

Necelých deset minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu jen do tyče obránce Veldmate, poté Linssen nevyzrál na van der Haarta a ten jeho střelu fantasticky vyrazil na rohový kop. Nicméně hrdina Heracles se dočkal ve třetí nastavené minutě a dovršil své fantastické vystoupení ve druhém dějství. Po chybě domácí defenzívy tu byl protiútok dva na jednoho a po přihrávce Weghorsta zakončoval Linssen znovu do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele