základní část, 3. kolo
23.08.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 0:0

Fotbalisté Dordrechtu se ukazují v celku slušném světle v nováčkovské sezóně a nyní dokázali uhrát na půdě Go Ahead velmi cenný bod po bezbrankové remíze. Hosté mají čtyři body po třech utkáních a to rozhodně není špatný začátek, naopak Go Ahead vybojovalo teprve svůj první bod do tabulky a nachází se ve spodních patrech. O šance nouze rozhodně nebylo, nicméně oba výběry pravidelně selhávaly v koncovce.

Go Ahead zahrozilo po necelé čtvrthodině hry, kdy po centru de Sa z pravé strany na zadní tyč přizvedl balón jeden z obránců a brankář Kurto měl co dělat, aby na změnu směru dokázal zareagovat a míč tedy vyrazit. Zhruba dvacet minut před přestávkou zahrozil na druhé straně Korte, který skvěle obešel Schenka a pronikl až do pokutového území, kde jeho přízemní střelu ke vzdálenější tyči s přehledem chytil gólman Cummins.

Po půl hodině hry nováček soutěže zahrozil znovu, kdy se míč po ose van Overeem - Lieder dostal až k van Haarenovi a ten přízemní střelou minul branku o pár decimetrů. V závěrečné desetiminutovce se hrálo ještě agresivněji a šancí tedy přibylo. Hosté byli blízko vedoucí brance po dobré práci Liedera. Ten po nahrávce van Overeema prošel až do pokutového území a i přes hradbu těl nebezpečně vypálil, jeho skákavá rána šla opravdu jen o kousek vedle levé tyče.

Ihned na to na druhé straně hlavičkoval nebezpečně Schenk, jenže ani on nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Po změně stran ožili domácí a hned v první minutě zaskočili obranu Dordrechtu, která naprosto zaspala. Nejprve se řítil na Kurta aktivní de Sa a asi o metr minul jeho branku, o pár minut později vypálil velmi tvrdě Schalk a Kurto tentokráte musel podržet svůj tým. Go Ahead bylo aktivní i nadále, v 65. minutě tvrdou ránu Türüca vyrážel fantastický Kurto na rohový kop.

Neuběhla ani minuta a defenzíva Dordrechtu nechala na hranici pokutového území zcela volného Schenka, jehož bombu i tentokráte likvidoval famózním zákrokem Kurto. V závěrečné čtvrthodině zahrozili domácí ještě dvakrát. Nejprve ale Reimerink nepřelstil na levé straně skvělého strážce Dordrechtu a poté ve skluzu netrefil branku o pár decimetrů Kolder. Dordrecht se tak ubránil a může se radovat z druhého bodového zisku v této sezóně.

Autor: Viktor Sandev / ga-eagles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele