základní část, 5. kolo
13.09.2014 20:45 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 1:2

Fotbalisté Feyenoordu nezvládli ani své první vystoupení po reprezentační přestávce a tentokráte po velmi špatném výkonu darovali všechny tři body nováčkovi z Tilburgu. Ten tak podruhé v sezóně překvapil velkého favorita a v tabulce se posunul se šesti body na deváté místo. Favorizovaný rotterdamský výběr má o jeden méně a je dvanáctý, generálku před úvodním zápasem ve skupině Evropské ligy tak vůbec nezvládl.

Willem překvapil svého protivníka již v úvodní polovině prvního poločasu a poté se velmi statečně bránil. Domácí sice ještě čtvrthodiny před koncem snížili, jenže navíc se nezmohli a v holandské lize tak nedokázali zvítězit ve svém čtvrtém zápase v řadě za sebou. V celém utkání příliš vyložených šancí k vidění nebylo a celkově se opravdu daly spočítat na prstech jedné ruky. Feyenoord byl herně jasně lepším výběrem, jenže k zakončení mu většinou kousek chyběl.

Hosté otevřeli gólový účet duelu v 8. minutě. Po chybě ve středu hřiště unikl po levé straně Samuel Armenteros, a i když byl tísněn protihráčem, tak nakonec milimetrově odcentroval na zadní tyč, kde balón z první trefil Frank van der Struijk a uklidil ho kolem bezmocného gólmana Vermeera. Neuběhlo ani patnáct minut a hosté vedli dokonce o dvě branky, tentokráte celou akci vymyslel Ondaan.

Ten si počkal na tu správnou chvíli na pravé straně, pronikl až do pokutového území a následně přihrával zpětně od brankové čáry do středu vápna. Tam se technicky z voleje trefil do míče Armenteros a ukázkově ho uklidil pod břevno. V dalších minutách dominoval na trávníku domácí výběr a soupeři takřka nepůjčoval balón, měl několik slibně se rozvíjejících akcí, jenže brankáře Lamproua ohrozit nedokázal.

Feyenoordu dal naději v 76. minutě střídající Colin Kazim Kazim, který po dlouhém pasu Wilkshirea vyskočil do vzduchu nejvýše a po dvanácti minutách strávených na hřišti z osmi metrů zamířil hlavou přesně do šibenice - 1:2. O dvě minuty později mohl stejný hráč vyrovnat, jenomže po centru Kongola z pravé strany zkusil zakončit akrobaticky nůžkami a z bezprostřední blízkosti jen těsně minul bližší tyčku. Domácí výběr se až do závěrečného hvizdu do gólovky nedostal a musí proto skousnout další hořkou bodovou ztrátu v boji o titul.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele