základní část, 18. kolo
18.01.2015 14:30 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 3:1

Fotbalisté Feyenoordu zvládli velmi důležitý souboj o čelo tabulky s konkurenčním Twente a v domácím prostředí v Rotterdamu vybojovali po velmi dobrém výkonu cenné tři body. Díky tomu udrželi manko na vedoucí duo Ajax - PSV a se čtyřiatřiceti body zůstávají na třetí pozici, na vedoucí Eindhoven stále ztrácejí dvanáct bodů. Enschede se naopak propadlo na šestou pozici a takto si start do nového roku určitě nepředstavovalo.

V úvodní desetiminutovce se oba výběry oťukávaly a poprvé zahrozilo Twente ve 12. minutě. Po centru z levé strany od Schildera vyskočil nejvýše Corona a hlavičkoval přesně pod břevno, ovšem gólman Vermeer famózním zákrokem odvrátil míč zpět do pole. Feyenoord se dostal do první možnosti až po odehrané půl hodině, kdy po zemi vstřelil Kazim a jeho prudkou ránu dobrým zákrokem včas zlikvidoval gólman Stevens.

Rotterdam se dostal do vedení ve 37. minutě, ovšem předcházelo tomu několik zvláštních okolností. Těsně předtím totiž Bengtsson fauloval v pokutovém území El Ahmadiho a rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. K jeho zahrání se postavil Kazim, nicméně Stevens vystihl směr střely a odvrátil míč na rohový kop. Po jeho zahrání už ale rotterdamský celek skóroval. Centr Jense Toornstry propadl k volnému Lexu Immersovi, který balón z voleje napálil do pravého horního rohu.

Tři minuty před přestávkou mohlo být vyrovnáno. Vermeer totiž nedosáhl na rohový kop Ziyecha a míč tak propadl na zadní tyč ke zcela volnému Coronovy, který ale ve stoprocentní pozici naprosto selhal a poslal balón nad horní tyčku. Twente se dočkalo vyrovnávací trefy v 51. minutě. Po krásné kolmici za obranu přihrával z pravé strany před branku Castaignos. Vermeer nedokázal udržet míč v rukavicích a důrazný Orlando Engelaar ho následně napálil do horního rohu.

Ihned na mohl dokonat obrat Corona, avšak z další dobré pozice opět hlavičkoval mimo. Nicméně Twente se nemohlo radovat příliš dlouho a po necelé hodině hry dostal Feyenoord do vedení Toornstra. Po tečovaném centru El Ahmadiho z levé strany se do míče opřel z první a s pomocí břevna dopravil balón do branky. Rozhodující úder hostům zasadil v 62. minutě Jean-Paul Boëtius. Ten využil nádherné přízemní kombinace svého celku a po přihrávce před prázdnou branku od Kazima dopravil balón ve skluzu do sítě - 3:1.

V následujících minutách nejprve pálil nebezpečně Corona a gólman Vermeer tentokráte parádním zákrokem svůj tým podržel, poté střílenému centru Ziyecha chyběly jen centimetry. V samém závěru mohl vedení Feyenoordu navýšit Immers, který trefil pouze tyčku a ihned na to také Toornstra, jež zcela sám poslal balón mimo tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele