základní část, 8. kolo
05.10.2014 14:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 4:0

Feyenoord Rotterdam dokázal navázat na poslední dva velmi dobré výkony z ligové scény a nyní nedal v domácím prostředí žádnou šanci na úspěch konkurenčnímu Groningenu. Získal tak svou třetí výhru v řadě za sebou a dostává se do své očekávané formy. Rotterdamský výběr svého soupeře naprosto přestřílel v poměru 27:4 a hostům nastřílel hned čtyři branky. V tabulce je desátý s jedenácti body, Groningenu patří deváté místo s dvanácti body.

Úvodní poločas nebyl úplně divácky atraktivní a zrodila se v podstatě jediná vážnější situace, ze které svěřenci kouče Freda Ruttena hned dokázali skórovat. Ve 24. minutě Feyenoord zužitkoval svůj velký tlak a po narážečce El Ahmadiho v pokutovém území zakončoval po zemi k levé tyči zcela volný Colin Kazim Kazim. V dalších minutách měli domácí míč v držení mnohem častěji, zvýšit svůj náskok ale mohli až pět minut po přestávce.

Po obrovské chybě v rozehrávce se na levé straně pokutového území znovu zkoušel prosadit Kazim z úhlu, jenže gólman Padt si na míč lehce jednoruč sáhl a vyrazil ho kolem levé tyče na rohový kop. Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 56. minutě. Johan Kappelhof totiž zastavil ve slibně se rozvíjející akci Manua a po druhé žluté kartě se musel předčasně pakovat do kabiny. A ihned na to dokázali domácí pojistit svůj náskok.

O dvě minuty později po červeném momentu skvěle odcentroval z pravé strany El Ahmadi a našel ve vápně hlavičkujícího Lexe Imerse, který uklidil balón do protipohybu gólmana Padta. Dvacet minut před koncem mohl skórovat Manu, avšak z úhlu neprostřelil nohy dobře postaveného gólmana Groningenu. Hosté se i v deseti snažili ještě něco s výsledkem udělat a otevřeli okénka v obraně, v závěrečné desetiminutovce tak inkasovali ještě dvakrát.

Po pasu Wilkshera z pravé strany hlavičkoval nebezpečně Mitchell te Vrede, a i když Padt dokázal balón mířící pod břevno jednoruč vyrazit, tak s dorážkou už neměl sebemenší problémy Jean-Paul Boëtius. V 89. minutě pak přidal čtvrtou branku te Vrede, který zakončil opravdu krásnou akci. Nelom přihrál do pokutového území Immersovi, který krásným obloučkem našel na zadní tyči hlavičkujícího te Vredeho a ten snadno stanovil konečný výsledek duelu na 4:0.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele