základní část, 2. kolo
17.08.2014 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 2:1

Fotbalisté Utrechtu po úvodní porážce na půdě Zwolle zvládli důležitý zápas s nováčkem soutěže z Tilburgu a díky brance dvě minuty před koncem si nakonec zajistili první tříbodový zisk. Výhra se však rozhodně nerodila lehce, Willem sekundoval favorizovanému soupeři velmi statečně. Po první inkasované brance sice ještě vyrovnal, jenže na tu druhou již odpověď nenašel. Tilburg je tak bez bodů na chvostu tabulky.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a po dvaceti minutách hry mohli jít do vedení. Ayoub si navedl míč mezi dvěma protihráči a dostal se před vyběhnutého brankáře Meula. Následně přihrál volnému Jensu Toornstrovi, jehož svižnou ránu dokázal Meul fantastickým zákrokem vyrazit. O pět minut později pálil ke vzdálenější tyči van der Maarel, nicméně i v tomto případě skvěle zasáhl brankář Meul.

Utrecht vyvíjel mírný tlak i nadále, jenže dlouho se nemohl dostat ke gólové možnosti. Ta přišla až po necelé hodině hry, kdy se do jasné pozice dostal americký útočník Rubin, jenže v zakončení naprosto selhal a balón poslal jen do boční sítě. Utrecht se nakonec zaslouženě dostal do vedení v 64. minutě. Po přihrávce z pravé strany a teči Ayouba doputoval balón k Toornstrovi a ten technickou ranou k zadní tyči otevřel skóre utkání.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl pojistit vedení Utrechtu Markiet, ale hlavou z dobré pozice mířil nad hostující svatyni. Tilburg potrestal nemohoucnost soupeře v zakončení v 76. minutě. Po střele z pravé strany vyrážel brankář Ruiter jen před sebe a dorážející Robbie Haemhouts neměl se skórováním výraznější problémy - 1:1. Utrecht od této chvíle znovu zvýšil svou aktivitu a nakonec strhl vedení na svou stranu v 88. minutě.

Po přihrávce Leeuwina skrz vápno se k balónu důrazně dostal Leon de Kogel a zblízka ho dotlačil za záda Meula. V poslední minutě mohl pečetit výhru Utrechtu střídající Antwi, jenže při svém samostatném úniku mířil vedle levé tyče. Tilburgu už nezbyly v samém závěru síly a i ve druhém duelu v nováčkovské sezóně tak zůstává bez bodu.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové ví někdo prosím ,proč byl na Utrecht tak vysoký kurs?-2.2-3.4-3 Něaci hráči jim odešli ,ale kvalita myslím zustala..Snad se nestane ,že v 5. kole bude favorit Hag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele