základní část, 11. kolo
02.11.2014 12:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 3:1

Fotbalisté Utrechtu dokázali v domácím prostředí překvapit rozjetý Arnhem a z 0:1 nakonec otočili duelu ve svůj prospěch po výsledku 3:1. Domácí fotbalisté tak přerušili svou nepříliš lichotivou bilanci z poslední doby, naopak Arnhem po čtrnácti bodech ze šesti utkání tuto další zkoušku nezvládl a odjíždí z Utrechtu s prázdnou. Domácí celek se tak se šestnácti body posunul na osmé místo tabulky, Arnhem má o bod méně a je devátý.

Hosté se přitom dostali do vedení už v 11. minutě ze své první vážnější akce, vše zapříčinil domácí gólman Verhoeven. Ten se snažil přihrát na levou stranu volnému spoluhráči, ovšem byl velmi laxní a jeho záměr přečetl Davy Pröpper. Ten si poté popoběhl na hranici pokutového území a zamířil jednoduše doprostřed prázdné branky. Nicméně neuběhla ani minuta a bylo vyrovnáno, tentokráte se prosadil Chris Kum.

Po přímém volném kopu Ayouba z nějakých třiceti metrů si seběhl na vzdálenější tyč a hlavou zblízka dopravil balón do pravého horního rohu. Od této chvíle se domácí začali více dostávat do útoku a po půl hodině hry mohl otočit vývoj utkání Peterson. Po dvou špatných odkopech hostující defenzívy se však dostal do ostrého úhlu a jeho bombu vyrazil gólman Velthuizen vysoko nad horní tyčku.

Zhruba pět minut před přestávkou se hosté ocitli v obrovské šanci, když po pasu z pravé strany na bližší tyč se dostal do zakončení Olijnyk a zblízka trefil tyč domácí svatyně, balón se pak odrazil do náruče gólmana Verhoevena. Až do konce první půle se hrálo velmi opatrně a stejný scénář byl k vidění i ve druhém dějství. Utrecht otočil vývoj utkání taktéž z ničeho nic v 69. minutě zásluhou Ruuda Boymanse.

Po rychlém brejku převzal balón Rubin a dostal se sním až na hranici pokutového území na pravé straně, odkud nahrával do středu a Boymans následně střelou z nějakých dvanácti metrů po zemi do protipohybu gólmana Velthuizena rozvlnil síť. Definitivně rozhodnuto bylo čtvrthodiny před koncem. Za faul v pokutovém území uviděl druhou žlutou a poté červenou kartu Kruiswijk a nařízenou penaltu s velkým přehledem proměnil Boymans, který tak skóroval podruhé v tomto střetnutí. V dalších minutách se už nic důležitého nestalo a domácí s přehledem až do závěrečného hvizdu udrželi dvoubrankové vedení.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele