základní část, 33. kolo
10.05.2015 14:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Excelsior 2:2

Fotbalisté Excelsioru nakonec splnili svůj úkol a poslední kolo si už budou moc užít. Na půdě konkurenčního Utrechtu vybojovali bod a ten jim nakonec díky prohře Bredy na půdě Alkmaaru stačí k jistotě účasti v příštím ročníku Eredivisie. SBV se v tabulce nachází na patnácté pozici s dvaatřiceti body o dva body za Den Haagem, Utrecht má na kontě čtyřicet bodů a patří mu dvanácté místo o skóre za Twente.

Úvodní poločas rozhodně nebyl pro diváky nijak zajímavý, k vidění byla pouze jedna vážnější příležitost už po deseti minutách hry. Po dlouhém nákopu z poloviny hřiště vracel Sébastien Haller míč před branku pro Ayouba, ten ale nikým neatakován poslal balón mimo tři tyče. Ihned po změně stran si na kolmici do pokutového území naběhl van der Maarel, ale jeho střelu z úhlu dokázal jednoruč odvrátit brankář Coutinho.

Utrecht se dostal do vedení po hodině hry. Rychlík Ayoub unikl na levé straně pokutového území a následně byl faulován, rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K jeho zahrání se postavil Haller a poslal Coutinha na opačnou stranu, míč zapadl přímo k levé tyči. Excelsior postupně zvyšoval své tempo a povedlo se mu vyrovnat v 75. minutě, kdy se poprvé v zápase trefil s trochou štěstí Tom van Weert.

Gouriyer se na levé straně pokutového území elegantní otočkou zbavil protihráče a poté posílal míč před branku, kde ho lehkou tečí do sítě usměrnil právě van Weert. Hosté otočili vývoj tohoto zápasu o čtyři minuty později, kdy podruhé v tomto střetnutí skóroval van Weert. Po rychlém brejku přeběhl více jak polovinu hřiště opět Gouriyer a vodorovnou nahrávkou našel před brankou čtyřiadvacetiletého útočníka, který pohodlně zakončoval do prázdné branky.

Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili bránit, nicméně o nerozhodném výsledku rozhodl v 84. minutě Danny Verbeek. Ten se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a nádherně uklidil balón přímo k levé tyči, brankář Coutinho zůstal zkoprněle stát na brankové čáře. Ve zbývajícím průběhu již nebyla k vidění ani jedna příležitost a po závěrečném hvizdu byly oba výběry evidentně spokojeni s remízou.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele