základní část, 28. kolo
20.03.2015 20:00 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - NAC Breda 3:4

Fotbalisté Bredy dokázali v napínavém souboji zvítězit na půdě Utrechtu v divokém poměru 4:3 a v tabulce se prozatím posunuli na šestnácté místo s pětadvaceti body, výrazně tak oživili své šance na přímou záchranu. Navázali tak na úspěšné vystoupení s Go Ahead a rozhodně si zvedli sebevědomí před zbývajícími šesti koly. Utrecht je v tabulce na dvanáctém místě s dvaatřiceti body a prohloubil svou krizi.

Domácí se přitom mohli dostat do vedení už v 9. minutě, kde se na hranici brankového území dostal k balónu Haller a z dobré pozice těsně minul branku Bredy. Po dvaceti minutách hry zahrozil na druhé straně Tighadouini, proti jeho ráně skvěle zasáhl gólman Ruiter. V polovině úvodního poločasu se po průniku Edouarda Duplana dostal do obrovské možnosti Peterson, ovšem tváří v tvář proti Ruiterovi zklamal a poslal balón nad jeho branku.

Breda se dostala do vedení po půl hodině hry. Erik Falkenburg po obrovské hrubce v domácí defenzívě a následném centru sice hlavou napoprvé Ruitera nepřekonal, ovšem z dorážky zamířil přímo pod břevno. Nicméně o dvě minuty později bylo vyrovnáno zásluhou Duplana. Ten předvedl krásnou individuální akci, ustál následný souboj a po zemi z osmnácti metrů zamířil přesně k pravé tyči. Breda do konce poločasu zahrozila ještě dvakrát.

Neprve Falkenburg zblízka nepřekonal Ruitera, ve 40. minutě přihrával Marcelis před branku a jeden z obránců na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí. Necelých pět minut před koncem dokázal aktivní Falkenburg skórovat podruhé. Po centru z levé strany se uvolnil v pokutovém území a zblízka zamířil hlavou do sítě. Ihned na to zamezil Ruiter skvělým zákrokem hattricku Falkenburga, poté na druhé straně orazítkovali domácí břevno a Haller z dorážky poslal balón mimo.

Souboj Falkenburg-Ruiter pokračoval po hodině hry a strážce domácích znovu zaúřadoval. V 66. minutě zamezil vyrovnání Ligeon skvělým obranným zákrokem na brankové čáře, nicméně v 72. minutě to už bylo 2:2. Po přímém volném kopu Ayouba z pravé strany hlavičkoval zblízka Gevero Markiet. Breda se dostala opět do vedení o tři minuty později. Po pasu Ligeona z pravé strany se dostal k hlavičkovému pokusu Kenny van der Weg a i tentokráte byl úspěšný.

NAC pojistilo svůj náskok v 81. minutě. Mats Seuntjes strávil na hřišti několik sekund a hned skóroval, když dostal přihrávku do běhu a krásnou přízemní ranou zamířil přímo ke vzdálenější tyči. O šest minut později sice dokázal snížit Rubio Rubin po rohovém kopu a obrovské skrumáži s pomocí břevna. V samém závěru nepřekonali famózního ten Rouwelaara aktivní Haller s Rubinem a skóre utkání se již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele