základní část, 8. kolo
04.10.2014 20:45 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 2:3

Fotbalisté Utrechtu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita a po divokém druhém poločase nakonec přenechávají všechny tři body soupeři z Go Ahead. Domácí celek vedl dokonce už 2:0, jenže následně hosté srovnali a o své výhře 3:2 rozhodli brankou ve třetí nastavené minutě. Domácí celek je tak s deseti body na jedenáctém místě, Go Ahead jich má na kontě o dva méně a poskočil na čtrnáctou příčku.

V úvodu zápasu byly k vidění jen dvě nebezpečné šance a postaral se o ně Utrecht. V 10. minutě nejprve Rubin skvěle přelstil obranu hostů a řítil se sám směrem k brankáři Cumminsovi. Toho dokázal i obehrát, ovšem jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován. Neuběhlo ani šedesát sekund a po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Leeuwin, avšak jeden z obránců hostů odkopl míč u tyče do bezpečí.

Další velké možnosti se zrodily až v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu. Nejprve vypálil velmi nebezpečně van der Maarel a jeho nebezpečná rána se zastavila až o tyč, ihned na to po jeho autovém vhazování zakončoval zblízka v pádu Rubin, jenže ani tentokráte nedokázal Cumminse propálit. Utrecht se zaslouženě dostal do vedení tři minuty po přestávce, když se prosadil Gyrano Kerk.

Po centru Rubina se k míči dostal Kerk a s přispěním obránce Nieuwpoorta nakonec dopravil balón k levé tyči. Neuběhly ani tři minuty a bylo to o dvě branky. Po další výborné přihrávce Rubina nezazmatkoval Ruud Boymans a střelou pod gólmana Cumminse snadno rozvlnil síť. Jenže hosté se vrátili do boje o body v 54. minutě. Deniz Türüc si na hranici vápna navedl míč na svou silnější levačku a díky lehké teči umístil balón k levé tyči.

Ihned na to dvakrát zářil brankář Ruiter, který vychytal Jeffreye Rijsdijka i Lewise, po hodině hry na druhé straně mířil do tyče Oar. V dalších minutách se hra uklidnila a Go Ahead nakonec srovnalo čtvrthodiny před koncem. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše Bart Vriends a povedenou hlavičkou zamířil k levé tyči, Ruiter byl bezmocný. Když už se zdálo, že se oba výběry podělí po bodu, tak hosté v poslední možnou chvíli dali třetí branku.

Ve třetí nastavené minutě propadl dlouhý Wijnaldumův aut až k volnému Rijsdijkovi, který přízemní střelou opět zakončil ke vzdálenější levé tyči a v hostujícím táboře tak mohla vybouchnout velká radost.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1 vedli tii blbeči ještě v 74. minutě . To jsem si zase vybral zápasy Synot ,Leicester-vše šlo do kopru v nastaveném čase..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele