základní část, 6. kolo
21.09.2014 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 1:0

Utrecht doma s Groningenem neprohrává, což potvrdil také dnes. O jediný gól celého střetnutí se ve druhém poločase postaral debutant Ruud Boymans.

Už od počátečních minut bylo všem přihlížejícím jasné, že budou svědky mimořádně vyrovnané a také bojovné podívané. I proto byla první půle na šance, případně jakékoliv jiné zajímavé momenty skutečně skoupá. Oba celky se totiž soustředily výhradě na důslednou defenzívu a své předzápasové taktiky se po celou dobu pečlivě držely.

Vše podstatné se odehrálo až po obrátce. Mnohem lépe začal domácí Utrecht, který se mohl už po pěti minutách ujmout vedení, jenže Barazite pálil vedle. O poznání lépe si zanedlouho vedl střídající Ruud Boymans. Střelou do horního rohu brány po fantastické přihrávce Oara nedal brankáři Padtovi šanci zasáhnout.

Radost z vedení ale každopádně nemusela v případě Utrechtu trvat dlouho. V 69. minutě totiž obránce Kum fauloval v pokutovém území Antoniu a nařízené penalty se ujal Tjaronn Chery. S jeho slabou střelou si ovšem dokázal gólman Ruiter poradit.

Závěr zápasu patřil Groningenu, který prahnul po zvrácení nepříznivého stavu, avšak proti důsledné obraně Utrechtu neměl nárok na úspěch. Další gól už tedy nepadl a Alflenova družina tak dokázal Groningen znovu porazit. Již posedmé v řadě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele