základní část, 11. kolo
01.11.2014 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 2:0

Kouč Twente Alfred Schreuder v pátek před zápasem řekl: "Bude to krásný zápas, oba týmy se snaží hrát hodně ofenzivně." To o dnešním duelu, především o úvodní hodině hry, rozhodně neplatilo. Domácí o svém vítězství rozhodli dvěma slepenými góly v 67. a 72 minutě. Heerenveen tak počtvrté v řadě nevyhrál a po jedenáctém kole zřejmě opustí pohárové příčky.

První poločas opravdu příliš fotbalové krásy nenabídl a nezaujatý fanoušek by s největší pravděpodobností přepínal na jiný kanál. Až v 31. minutě si první velkou šanci zápasu vypracovali fotbalisté z Enschede. Ebecilio hezky prostrčil míč na kanonýra Castaignose, jehož střelu z úhlu reflexivně vykopl brankář Nordfelt.

Po změně stran bylo k vidění více zajímavých příležitostí. V 59. minutě se už domácí radovali z vedení, oslavy nakonec přerušil správně odpískaný ofsajd Castaignose. Na druhé straně se poprvé o slovo přihlásili hosté, ale Sinkgravenovu nepříliš tvrdou střelu bez větších potíží zlikvidoval gólman Marsman. Zanedlouho mohl rozvlnit síť Ebecilio, ale se zakončením příliš dlouho váhal a jeho pokus nakonec obrana Heerenveenu zblokovala.

Hráči Twente zvyšovali svůj tlak a za aktivitu byli odměněni v 67. minutě. Schilder odcentroval levou nohou a jeho centr přizvedl jeden ze zadáků Heerenveenu tak nešťastně, že se míč snesl přesně na hlavu Ramuse Bengtssona, jenž se z blízka nemýlil.

Schreuderova družina byla při chuti a brzy přidala i druhou branku. Castaignos se v šestnáctce skvěle uvolnil, brankář Nordfelt výborně vyrazil, jenže pouze k nohám Mokhtara, který balón za pomoci bránícího Marza dopravil do sítě. Zbytek utkání si již domácí pohlídali a vyšvihli se na čtvrté místo v tabulce.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele