základní část, 33. kolo
10.05.2015 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - FC Dordrecht 3:0

Twente dokázalo v posledním domácím utkání potvrdit úlohu jasného favorita proti beznadějně poslednímu Dordrechtu a díky třem brankám ve druhém poločase zvítězilo bez větších potíží. Hosté vzdorovali pouze v prvním dějství, pak už bylo utkání jasně v režii Twente a po vedoucí brance nedalo soupeři šanci. Twente se tak posunulo na jedenácté místo se čtyřiceti body, Dordrecht se krčí na dně Eredivisie se sedmnácti body.

Domácí měli pomalejší vstup do utkání a i přes jasnou herní převahu se dlouhou dobu nemohli dostat k výraznější příležitosti. Hosté velmi dobře bránili a pouze odkopávali balóny na polovinu soupeře. V úvodním dějství se diváci v podstatě nedočkali jediné gólové šance a nijak pohledná hra k vidění nebyla. Po přestávce se Twente začalo tlačit do pokutového území soupeře stále více a v 57. minutě se dočkalo vedoucí trefy.

Po krásné přihrávce z levé strany do pokutového území převzal balón Jesús Manuel Corona, kličkou se zbavil protihráče a z deseti metrů technicky obstřelil bezmocného gólmana Kurta. Twente dokázalo navýšit své vedení zhruba o čtvrthodinu později. Po rohovém kopu z levé strany si před hranicí brankového území udělal místo Andreas Bjelland, přeskočil obránce a hlavou zamířil k levé tyči, Kurto ani lehkým plácnutím nezabránil míči dostat se do sítě.

Ve zbývajících minutách hráli domácí v ještě větší pohodě a měli k dispozici jednu útočnou akci za druhou, v 87. minutě se podruhé v tomto duelu prosadil Corona. Ten využil rychlého brejku a uvolnil se na levé straně, poté se stačil ještě podívat a chladnokrevně přeloboval Kurta, ten opět neměl vůbec žádnou šanci balón chytit. Dordrecht se v samém závěru snažil ještě hrozit ze standardních situací, ovšem Marsman nemusel ani jednou zasahovat.

V posledním kole přivítá Dordrecht druhý Ajax a čeká ho před domácím publikem hodně obtížná derniéra v Eredivisii, Twente zavítá na půdu sedmého Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele