základní část, 32. kolo
26.04.2015 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 0:2

Fotbalisté Alkmaaru výrazně oživili své ambice na třetí místo v lize a tedy přímý postup do Evropské ligy, když na půdě konkurenčního Twente dokázali zvítězit 2:0. V tabulce se posunuli na čtvrté místo před Arnhem a s šestapadesáti body ztrácejí na konkurenční Feyenoord tři body. Twente se naopak propadlo na dvanácté místo se sedmatřiceti body a je velmi pravděpodobné, že letos neskončí v horní polovině Eredivisie.

Hosté rozhodli o svém vítězství již v prvním poločase, kde vsítili obě své branky. Do vedení se dostali v 11. minutě ze své první vážnější příležitosti. A každý fotbalový fanoušek se tímto pohledem určitě musí kochat. Po rohovém kopu z levé strany a následné zpětné hlavičce před branku vystřihl nádherné nůžky Wesley Hoedt a zády k brance z hranice pokutového území poslal balón do sítě za záda překvapeného gólmana Marsmana.

V dalších minutách se hrálo z obou stran opatrněji a ani jeden výběr se nemohl dostat k vyložené příležitosti, hosté pojistili svůj náskok deset minut před přestávkou. Po nádherné kolmici do pokutového území a následné vodorovné nahrávce před branku usměrnil míč lehkou tečí k pravé tyči Aron Jóhannsson - 0:2. Twente mohlo do poločasu snížit, avšak po velké skrumáži před hostující brankou nakonec schoval balón do rukavic brankář Alvarado.

Zhruba pět minut po výměně stran mohl přidat třetí gól AZ Berghuis, ten nakonec z přímého volného kopu z hranice pokutového území minul pravou tyč jen o několik decimetrů. V polovině druhého poločasu to udělal skvěle na levé straně Castaignos, díky rychlému pohybu s míčem se zbavil obránce Johanssona a ocitl se sám před Alvaradem. Jenže dostal se do příliš ostrého úhlu a hostující strážce dokázal odvrátit míč do bezpečí.

Domácím svitla naděje na bodový zisk v 69. minutě. Nemanja Gudelj se v souboji o míč dopustil ostrého šlapáku a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. AZ se od této chvíle zatáhlo do defenzívy a v deseti bránilo dvoubrankový náskok, což se mu nakonec bez větších potíží podařilo až do závěrečného hvizdu. Enschede si tak na konto připsalo svou druhou porážku v řadě za sebou a svou reputaci si pokusí napravit v příštím kole proti poslednímu Dordrechtu, Alkmaar se utká se šestnáctou Bredou.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele