základní část, 2. kolo
16.08.2014 19:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 2:2

Fotbalisté Twente nedokázali ani ve svém druhém zápase v novém ročníku Eredivisie zvítězit a i tentokráte zachraňovali alespoň bod v samém závěru utkání. Naopak Den Haag znovu předvedl proti favoritovi dobrý výkon a po sobotním duelu mohl mít na kontě čtyři body, ovšem kvůli inkasované brance v samém závěru utkání s Feyenoordem i Twente má na kontě pouhý jeden bod. Enschede znovu nehrálo příliš dobře a v boji o titul se musí výrazně zlepšit.

V úvodním poločase mnoho vyložených příležitostí k vidění nebylo, nicméně domácí mohli jít do vedení už ve 2. minutě. Po krásné přízemní kombinaci se před brankáře Hansena dostal osamocený Luc Castaignos, jenže z pravé strany pokutového území nedokázal hostujícího strážce prostřelit. Twente v dalších minutách drželo častěji míč ve své moci a snažilo se útočit, do další obrovské možnosti se ale dostalo až v první nastavené minutě prvního poločasu.

A hned z toho byla vedoucí branka, když se dokázal prosadit Kamohelo Mokotjo. Po skvělé přízemní kombinaci na jeden dotek převzal domácí hráč balon a krásnou střelou ke vzdálenější tyči zhruba z deseti metrů otevřel skóre utkání. Ihned po změně stran mohlo Twente zvýšit svůj náskok, jenže Castaignos se dostal do velkého úhlu a poté i přes vylepšení své pozice znovu nedokázal brankáře Hansena překonat.

Den Haag tak z ničeho nic vyrovnal deset minut po přestávce z pokutového kopu. Po nedovoleném zákroku Bengtssona oceněném žlutou kartu se k penaltové značce postavil Roland Alberg a pohotovou střelou do protipohybu gólmana Marsmana skóroval. Neuběhla ani minuta a Twente opět mohlo jít do vedení, když se Hölscher řítil zcela sám na brankáře Hansena a ten dalším bravurním zákrokem podržel svůj výběr.

Poté se hra uklidnila a skóre se znovu měnilo necelou čtvrthodinu před koncem, šťastně skóroval Den Haag. Po střele Maloneho z hranice pokutového území se balón odrazil od tyče a pak od zad Marsmana k volnému Mikeu van Duinenovi, který nakonec nadvakrát dotlačil míč do sítě. Twente zachránil čtyři minuty před koncem střídající Shadrach Eghan Kwesi, který se dostal k odraženému míči a skákavou střelou z dvaadvaceti metrů dopravil balón k pravé tyči, Hansen byl tentokráte bez šance. V samém závěru už oba výběry zodpovědně bránily a na výsledku 2:2 se tedy nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele