základní část, 2. kolo
17.08.2014 16:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 3:1

Fotbalisté Groningenu po úvodní vydřené výhře na půdě Go Ahead zvládli i druhý duel proti papírově slabšímu protivníkovi a tentokráte měli přeci jen méně práce v souboji s Heracles. To po první drtivé porážce doma s Alkmaarem nepředvedlo zrovna dobrý výkon ani proti Groningenu, s nulovým bodovým ziskem a se skóre 1:6 se tak nachází na posledním místě tabulky. Domácí celek je naopak s plným bodovým ziskem na čele Eredivisie.

Domácí k výhře nasměroval již v 8. minutě Tjarron Chery, který dával úvodní branku svého týmu také v zápase s Go Ahead. Po nádherné přízemní kombinaci obdržel Hoesen skvělou kolmici na levou stranu a poté přihrál na levou stranu Cherymu, který se před poloprázdnou branku nemýlil. Heracles nedokázalo plynule přecházet na útočnou polovinu a kazilo jednu přihrávku za druhou, navíc v defenzívě stejně jako v prvním utkání hořelo.

Groningen zvýšil svůj náskok deset minut před přestávkou, když se podruhé v této sezóně trefil Michael de Leeuw. Ten strávil na hřišti jen dvě minuty a po krásné přihrávce poslal svůj přízemní pokus k tyči, brankář Telgenkamp na míč jíž nedosáhl. Po změně stran se Almelo snažilo alespoň snížit a to se mu povedlo po ojedinělé akci. Za jedinou brankou hostů stály skvěle individuální schopnosti Iliasse Bel Hasaniho a Denniho Avdče po necelé hodině hry.

Avdič nejprve obešel dva protihráče a po jeho přihrávce se dostal k balónu Bel Hasani, který po další kličce jednomu z obránců vypálil na zadní tyč a brankář Padt byl proti této ráně bezmocný. Jenže následný tlak Heracles byl zastaven o tři minuty později, kdy domácí znovu vedli o dvě branky. Yoell van Nieff se postavil k přímému volnému kopu z nějakých dvaadvaceti metrů a balón zakroutil k bližší tyči - 3:1.

Následný atak hostů byl bezzubý a jejich hře naprosto scházela myšlenka. Postupem času Almelo více otevíralo okénka ve své už tak děravé defenzívě a ve druhé nastavené minutě mohl skórovat aktivní de Leeuw. Ten se uvolnil v pokutovém území a po zpětné kličce tvrdě vypálil, jenže balón se mezi tři tyče nevešel. V příštím duelu Groningen zavítá na půdu Den Haagu, Heracles přivítá konkurenční Cambuur.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele