základní část, 26. kolo
08.03.2015 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Dordrecht 2:0

Fotbalisté Groningenu dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v souboji s posledním Dordrechtem a po výhře 2:0 přerušili svou nelichotivou bilanci z předchozího období. Díky tomu se v tabulce posunuli na osmé místo se ziskem čtyřiatřiceti bodů a přeskočili konkurenční Twente. Nováček soutěže zůstává na osmnáctém místě s patnácti body a na devatenáctou Bredu stále ztrácí body čtyři.

Domácí byli mnohem aktivnějším celkem od samého začátku a už po necelých deseti minutách hry se mohli dostat do vedení. Centr z levé strany doplachtil až na hranici brankového území k volnému Tjarronu Cherymu, který z jasné pozice nepochopitelně minul hostující branku. O tři minuty později vypálil z přímého volného kopu hostující Gosens a jen o centimetry netrefil bližší tyč, brankář Padt se nádherně prolétl vzduchem.

Dordrecht se snažil pokračovat v tlaku i nadále a po ponechané výhodě pálil z necelých třiceti metrů Klaiber, proti jehož dělovce brilantně zasáhl Padt. Přesně v polovině první půle se blýskl hned třemi zákroky gólman Kurto. Ten nejprve vyrazil nebezpečný pas van der Veldena, poté si poradil s pokusem Cheryho a nakonec odvrátil na roh i ránu z hranice pokutového území. Groningen znovu zahrozil po necelé půl hodině hry.

Do pokutového území se probojoval Mahi, jemuž skvěle zmenšil střelecký úhel Kurto a připsal si další výborný zákrok. Ve 33. minutě prošel na levé straně van der Velden a nahrávkou skrz pokutové území hledal u zadní tyče Mahiho, kterému chyběl k zakončení do odkryté svatyně jediný krok. Zhruba deset minut před přestávkou se dostal do sóla Lieder, jenže poté z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat famózního Padta.

Domácí se dočkali vedoucí trefy ve 44. minutě. Po centru Bruneta do pokutového území odskočil míč z kopačky van der Veldenovi, nicméně ten se následně dostal k Albertu Rusnákovi, který z otočky zamířil do sítě - 1:0. Ve druhém dějství tlak obou výběrů opadl a první větší možnost se zrodila až čtvrthodiny před koncem. Po centru z levé strany propadl balón až k hostujícímu Liederovi, který ze tří metrů trestuhodně zamířil těsně vedle.

Dordrecht se až do závěrečného hvizdu do žádné další šance nedostal a vedení Groningenu naopak pojistil v první nastavené minutě Chery. Ten to udělal skvěle na pravém křídle, obešel obránce a technickou ranou na zadní tyč pokořil Kurta podruhé, definitivně tak zlomil odpor hostujícího výběru.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele