základní část, 7. kolo
27.09.2014 18:30 CET
2 : 6
(0:2)

Reportáž

FC Dordrecht - SBV Vitesse 2:6

Fotbalisté Arnhemu poprvé v sezóně předvedli velmi dobrý výkon, na který byli zvyklí z loňského roku a naprosto po zásluze zvítězili ve vysokém poměru 6:2. Hattrickem se blýskl především Valeri Kazaišvili. Hosté byli v celém průběhu utkání jasně lepším výběrem a mohli dát i více než šest branek. V tabulce se tak prozatím posunuli na jedenácté místo se ziskem osmi bodů, nováček z Dordrechtu je předposlední s pěti body.

Vitesse mohlo jít do vedení už po sedmi minutách hry, kdy z přímého volného kopu zhruba z dvaceti metrů vypálil Vejinovič a trefil horní tyčku. O pět minut později se favorit utkání dočkal první trefy. Po krásné kolmici Achenteha do pokutového území s rozmyslem zakončoval Abiola Dauda a trefil přesně místo u levé tyče. Za dalších sedm minut to už bylo o dvě branky, tentokráte skóroval Denys Olijnyk.

Po pasu Daudy z pravé strany byl sice jeho první pokus hlavou zablokován, ovšem míč se k němu znovu odrazil a poté už propálil vše, co mu stálo v cestě. V polovině druhého dějství se chvěla konstrukce branky podruhé, když po závaru v pokutovém území se míč odrazil k aktivnímu Daudovi a ten opět napálil břevno. Po půl hodině hry střílel z přímého kopu z hranice pokutového území van der Heijden a lízl levou tyčku.

Po změně stran nejprve mířil nad hostující Leerdam a následně na druhé straně v první větší šanci domácích přestřelil branku také van Deelen. Hosté zvýšili svůj náskok v 55. minutě a poprvé se ozval Kazaišvili. Skvěle to udělal na levé straně Olijnyk a naservíroval míč před prázdnou branku, kde ho Kazaišvili pohodlně usměrnil do branky. Po necelé hodině hry to už bylo 4:0 pro Vitesse, když se trefil Wallace.

Po přistrčení od Traorého pálil z velkého úhlu a precizně umístil balón k pravé tyči. Domácím svitla naděje v 65. minutě, kdy po nahrávce od Liedera se před brankou zjevil zcela osamocený Jeffry Fortes a svou bombou nedal brankáři Velthuizenovi žádnou šanci na úspěch. Neuběhlo ale ani 60 sekund a po nádherné kolmici Vejinoviče skóroval podruhé v duelu Kazaišvili, který efektivním padáčkem opět rozvlnil síť.

Dordrecht nejprve dvacet minut před koncem trefil břevno a ještě dokázal snížit zhruba deset minut před koncem, kdy se trefil Ryan Koolwijk. Po centru z levé strany a obranném zákroku napřáhl z osmnácti metrů a trefil levý horní roh. Poslední slovo však přeci jen patřilo Arnhemu. Z dvaceti metrů vypálil Kazaišvili a jeho pumelice zapadla přesně k levé tyči, brankář Kurto byl i tentokráte bezmocný.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele