základní část, 5. kolo
14.09.2014 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Dordrecht - NAC Breda 0:1

Nováček soutěže z Dordrechtu sehrál velmi pohledné utkání s Bredou a sahal po bodovém zisku, jenže o ten nakonec přišel tři minuty před koncem a propadl se na šestnáctou barážovou příčku se čtyřmi body. Breda si naopak polepšila a zažívá slušný vstup no nového ročníku Eredivisie, z pěti utkání pouze jednou prohrála a s osmi body je sedmá. Mnoho gólových příležitostí bylo k vidění na obou stranách a porážka pro domácí tým je trochu krutá.

Do vůbec první příležitosti utkání se dostal Tighadouini po necelých deseti minutách hry, který ale zpoza pokutového území nasměroval balón těsně vedle. Dordrecht poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy vypálil velmi tvrdě Gosens a brankář ten Rouwelaar dokázal jeho dělovku vyrazit.

Následně po pravé straně unikl obránce Korte a poslal míč skrz pokutové území, kde se k němu po odrazu nakonec propracoval ten Voorde a brankář NAC musel zasahovat až na brankové čáře. Po necelé půl hodině hry byl Dordrecht opět blízko skórování, avšak po skvělé práci Fortese pálil z hranice pokutového území těsně vedle znovu aktivní Korte. Až do konce úvodního dějství následně tempo hry upadlo a další velké příležitosti byly k vidění až po změně stran.

Nejprve pět minut po přestávce po rohovém kopu střílel hostující Kingsley Boateng a míč chytře tečoval Perica, jenže balón se mezi tyče nakonec nevešel. S vyloženými šancemi se následně roztrhl pytel v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve velmi nebezpečně vypálil Gosens a míč nakonec lízl břevno hostující svatyně.

Ihned na to van Overeem obstřelil gólmana ten Rouwelaara a míč už směřoval do sítě, jenže jeho pokusu scházela razance a ještě před brankovou čarou jeden z obránců balón odkopl. Na druhé straně se blýskl brankář Kurto, který během pěti minut dvakrát fantasticky vychytal Boatenga, nebezpečná byla taktéž rána střídajícího Seuntjense, která šla těsně vedle. Útočná snaha obou výběrů pokračovala, Dordrecht deset minut před koncem nastřelil tyčku.

V posledních minutách utkání nejprve brankář Bredy vyrazil pokus Liedera a po jeho zahrání hlavičkoval Haddad. Na druhé straně v 87. minutě neprostřelil Boateng Kurta, ještě v téže minutě se znovu dostal až před něj a po efektivní kličce pohodlně vsítil jedinou branku utkání. Domácí se na žádný závěrečný nápor nezmohli, ovšem za svůj ofenzivní výkon se stydět nemusejí.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele