základní část, 4. kolo
30.08.2014 19:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Dordrecht - AZ Alkmaar 1:3

Fotbalisté Alkmaaru dokázali na půdě nováčka z Dordrechtu odčinit nedávné dvě porážky s Ajaxem a překvapivě také s Tilburgem, nyní díky dvěma brankám v úvodní polovině prvního dějství zvítězili 3:1 a do tabulky si připsali druhý tříbodový zisk v novém ročníku. V Eredivisii tak prozatím poskočili do horní poloviny tabulky se šesti body. Dordrecht podruhé v tomto ročníku vyšel naprázdno a se čtyřmi body zůstává v dolních patrech.

Hosté se dostali do vedení už v 6. minutě ze své první vážnější akce zápasu, kdy po krásné kolmici za obranu převzal balón Guus Hupperts. Ten sice napoprvé zblízka domácího strážce nepřekonal, ovšem poté se míč odrazil od jeho stehna a zapadl do branky. Po čtvrthodině hry mohli domácí vyrovnat, ale osamocený Korte trestuhodně branku přestřelil. AZ pojistilo svůj náskok ve 22. minutě, když se prosadil Muamer Tanković.

Ten dostal krásnou přihrávku do středu pokutového území a díky teči jednoho z bránících hráčů zapadl míč obloučkem do branky za ležícího Kurta. Do konce úvodního poločasu se domácí snažili ještě snížit, ale Peersman po krásné přízemní kombinaci pálil těsně vedle levé tyče. O chvíli později na druhé straně už směřoval lob Stevena Berhuise do prázdné branky, avšak v poslední možnou chvíli se vrátil právě Peersman a před brankovou čarou odkopl míč do bezpečí.

Dordrecht dokázal snížit v 53. minutě a ještě vykřesal jiskřičku naděje. Do samostatného úniku se dostal Mart Lieder a po dlouhém spurtu uklidil balón do sítě podél gólmana Rocheta. Nicméně neuběhlo ani pět minut a AZ šlo znovu do dvoubrankového, tentokráte již rozhodujícího vedení. Tanković to skvěle udělal na levé straně a dostal se až do vápna, kde posléze přihrál před branku Berghuisovi a ten se zblízka nemýlil - 1:3.

Neuběhla ani minuta a na druhé straně mohl snížit Korte, jenže ten minul hostující svatyni o pár decimetrů. Poslední velká příležitost se zrodila deset minut před koncem utkání, kdy po střele z brankového území výtečně zasáhl Rochet a zabránil tak případnému dramatu. Alkmaar v příštím kole na domácím stánku přivítá konkurenční Heerenveen, Dordrecht se pokusí obrat o body Bredu.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele