základní část, 20. kolo
01.02.2015 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 3:1

Alkmaar zvládl utkání s trápícím se Heraclesem, celé ho měl vlastně pod plnou kontrolou, a díky povinným třem bodům se posunul před Twente na pátou příčku tabulky. Hosté byli na hřišti horším týmem, zápas vlastně malinko zdramatizovali až devět minut před koncem, kdy snižovali, ale na body nakonec stejně nedosáhli.

Domácí proti soupeři nevymýšleli nic nového a nastoupili v obvyklém a dobře známém rozestavení 4-3-3. Do sestavy se oproti neúspěšnému pohárovému střetnutí s Twente vrátili Hupperts, Jóhannsson i Haps, chyběl vlastně pouze zkušený obránce Poulsen, který si na tréninku den před utkáním poranil stehenní sval.

AZ měl silný vstup do utkání. Už po pěti minutách vyslal nebezpečnou střelu na bránu Berghuis, nicméně gólman Telgenkamp jí zlikvidovat dokázal. O pár minut později se již domácí ujali vedení. Gudelj po rohovém kopu zakončoval nůžkami, jeho pokus mířil k tyčce, a u ní balón do sítě ještě lehce tečoval Jóhannsson.

Od té doby se ovšem jako by hosté stali silnějšími a hnali se za vyrovnáním. Avšak Fledderusův přímý kop v kýžený gól nevyústil, stejně jako bezprostřední dorážka Linssena, a neuspěl ani Tannane se svou střelou z vápna, neboť skvěle zasáhl Telgenkamp. Heracles inkasoval podruhé devět minut po přestávce.

Henriksen si ve vápně udělal kužel z obránce Veldmata, kterého snadno obkroužil, poslal pak přihrávku dozadu na lépe postaveného Berghuise, jenž míč pohodlně uklidil do sítě. Na druhé straně Heracles poprvé vystrčil růžky díky Fledderusově dalšímu pokusu, měl ovšem smůlu, že na brankové čáře zkazil jeho radost dobře postavený bek Gouweleeuw.

I když Alkmaar i nadále vyvíjel na soupeře tlak, soupeř se z ničeho nic prosadil. V 81. minutě Darri i s pomocí teče bránícího Gouweleeuwa snížil rozdíl mezi oběma týmy. Vítězství nakonec domácím zajistil Henriksen, jenž se dostal k dorážce po neúspěšné hlavičce dos Santose, který předtím trefil břevno.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Paráda ! :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele