základní část, 12. kolo
08.11.2014 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Willem II 3:2

Fotbalisté Den Haagu nakonec zvládli přestřelku s konkurenčním Tilburgem a po dramatickém průběhu ho nakonec přehráli po výsledku 3:2. Po úvodním dějství vedli o dvě branky, avšak hosté krátce po změně straně vyrovnali a domácí rozhodli o své výhře zhruba dvacet minut před koncem z pokutového kopu. V tabulce se tak posunuli na čtrnácté místo se třinácti body, Willem je v tuto chvíli desátý se šestnácti body.

Den Haag se dostal do vedení ve 2. minutě zásluhou Mathiase Gehrta. Po přesně načasované přihrávce Rolanda Alberga na pravou stranu měl dostatek času zakončit a nakonec poslal balón přesně ke vzdálenější tyči. V dalších minutách se nic zajímavého nedělo a v podstatě z další vážnější příležitosti zvýšil Den Haag svůj náskok. Ve 35. minutě to udělal naprosto fantasticky Michiel Kramer, který převzal míč po centru z pravé strany.

Poté se dokázal zbavit v pokutovém území tří protihráčů a dostal se až před Lamproua, kterého krásnou ranou k levé tyči překonal. Hosté poprvé zahrozili až v nastavení prvního poločasu, kdy vypálil Sahar, nicméně mezi třemi tyčemi míč neskončil. Tilburg snížil z ničeho nic zhruba pět minut po změně stran. Po pasu od Andradeho převzal balón Stijn Wuytens a vypálil, míč do vlastní branky si pak nešťastně srazil brankář Martin Hansen.

Domácí mohli zvýšit svůj náskok po necelé hodině, nicméně po centru Maloneho z levé strany mířil těsně vedle vzdálenější tyče z penaltového puntíku Alberg. Vyrovnáno bylo v 62. minutě zásluhou Samuela Armenterose, který tak skóroval počtvrté ze tří minulých utkání. Po přihrávce do pokutového území stihl z brankové čáry ještě odcentrovat Dijks před domácí svatyni na zadní tyč a tam už švédský útočník hlavou s přehledem usměrnil balón do sítě.

O deset minut později byl na druhé straně jasně faulován v pokutovém území Meijers skluzujícím Ondaanem a následnou penaltu bez větších potíží proměnil Alberg střelou přímo pod břevno. V dalších minutách se snažili hosté vyrovnat, jenže Andrade nejprve mířil z dobré pozice hodně mimo, poté hlavičku Driese Wuytense dobře vyrazil Hansen a v páté nastavené minutě po krásném sólu Brabera v pokutovém území znovu brilantně zasáhl Hansen, Den Haag tak dosáhl na nesmírně cenné vítězství.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele