základní část, 32. kolo
24.04.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 1:0

Den Haagu dokázal v domácím prostředí překvapit favorita z Arnhemu a po výhře 1:0 si zajistil účast v příštím ročníku Eredivisie, ve zbývajících dvou kolech tak už bude mít klid. Tříbodový zisk domácímu celku zařídil tradiční ostrostřelec Michiel Kramer, který letos v nizozemské nejvyšší soutěži skóroval již posedmnácté. Hosté tak přerušili svou dlouhou šňůru dvanácti zápasů v řadě bez porážky a zkomplikovali si boj o konečné třetí místo.

Arnhem může o třetí příčku definitivně přijít po utkání Feyenoordu, kterému stačí porazit Groningen, naopak v tabulce ho může přeskočit konkurenční Alkmaar. Den Haag se posunul se ziskem sedmatřiceti bodů na dvanáctou pozici a určitě ještě může zaútočit na horní polovinu tabulky. Utkání bylo překvapivě hodně vyrovnané co se týče vyložených šancí, herně měli přeci jen lehce navrch hosté.

V úvodní dvacetiminutovce se téměř patnáct tisíc diváků nějaké zajímavé akce nedočkalo, ovšem ihned na to dokázali jejich miláčci dostat míč do sítě. Po přímém volném kopu z pravé strany a následné hlavičce z hranice brankového území zapadl balón přímo ke vzdálenější tyči, jenže kvůli hraničnímu ofsajdu nemohla být branka uznána. Arnhem také rozvlnil síť ve 26. minutě, kdy do vlastní sítě zamířil hlavou obránce Malone, i tentokráte však oslavám zabránil praporek pomezního rozhodčího.

Po půl hodině hry se poprvé v tomto zápase ozval Kramer. Jeho výběr založil rychlý protiútok a domácí ostrostřelec vypálil z pravé strany pokutového území, gólman Room skvělým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. V dalších minutách domácí skvěle bránili a snažili se hrozit z brejků, Arnhem se dlouho nemohl dostat k nebezpečnému střeleckému pokusu. Povedlo se mu to až v polovině druhého poločasu.

Před gólmana Hansena se dostal útočník Đurđević, jenže zblízka ho propálit nedokázal. O osudu tohoto duelu rozhodl v 85. minutě Kramer a zaplněný stadion vybouchl radostí. Po dlouhém výkopu brankáře Hansena si šestadvacetiletý forvard zpracoval míč na prsa na hranici pokutového území, elegantně obešel Rooma a z ostrého úhlu zakončil ke vzdálenější tyčce. Vitesse se do závěrečného hvizdu na žádnou odpověď nezmohlo.

Po týdenní pauze zavítá Den Haag na půdu nováčka z Tilburgu, Arnhem si pokusí napravit reputaci na půdě konkurenčního Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele