základní část, 3. kolo
18.08.2013 14:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Heracles Almelo 2:4

Po vynikajícím vstupu do sezóny musí Srdíčka skousnout první letošní porážku. Na domácí půdě překvapivě nestačila na Heracles, kterému podlehla 2:4.

Vstup do utkání přitom hráčům Heerenveenu vyšel skutečně báječně. Už po necelých třech minutách se radovali z úvodního gólu, když Alfred Finnbogason usměrnil za záda Pasveera Eikremův roh - 1:0. I následně měli domácí mírnou převahu, ke vstřelení druhé branky ji ale nevyužili. Asi nejblíže byl Wildschut, jehož střelu zpoza šestnáctky vyškrábl Pasveer na roh.

Ani Heracles nechtěl zůstat pozadu a ve druhé polovině úvodního dějství několikrát nebezpečně zahrozil. O vyrovnání se mohl postarat už Duarte, ale mířil vedle. Amoaha pro změnu vychytal Nordfeldt. Vytoužené trefy se nakonec hosté dočkali až těsně před přestávkou, kdy Rosheuvel potáhl míč po pravém křídle, nacentroval jej na hranci malého vápna, kde si naběhl Lerin Duarte a hlavou propasíroval balón do domácí brány - 1:1.

Po změně stran začal aktivněji hostující Heracles. Střela Duarteho z přímého kopu po hodině hry sice mířila těsně vedle tyčky, už o pár vteřin později se hosté ale přeci jen radovali. Ben Rienstra vybojoval míč, potáhl si jej k šestnáctce Heereveenu a přesně umístěnou pozemní ranou propálil Nordfeldta - 1:2. O sedm minut později přišel nejkrásnější fotbalový okamžik dne. Mike te Wierik se opřel do míče z dobrých třiceti metrů a nádhernou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:3.

Naději pro Heerenveen ještě vykřesal svou trefou Joey van den Berg, poslední slovo ale patřilo Heraclesu. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby si Bryan Linssen obhodil Van Anholta a svou tvrdou střelu umístil nechytatelně do horního růžku domácí brány - 2:4.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

SC Heerenveen 3:1 Heracles Almelo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele